Varför tar bröllopsfotografer vanligtvis månader att skicka människor sina bröllopsbilder?

De kommer för långt efter. De tar ett bröllop, och istället för att göra albumet / justera etc. tar de en ledig dag. Sedan kommer ytterligare ett bröllop, och lite efter lite kommer de längre och längre bak, tills det bara är omöjligt att komma ikapp. De flesta kommer att bli stämda av flera brudar när det tar 6 månader till 1 år.

När jag var bröllopsfotograf kände jag till fallgroparna och stannade uppe hela natten om det behövde vara tills mina bilder var redo att visa bruden och brudgummen nästa morgon. På det sättet var jag alltid uppdaterad, även om jag arbetade 18 timmars dagar, 7 dagar i veckan.

PS Jag sköt också med två kameror, om en inte fungerar. Alla mina fotografvänner sköt med en kamera, och alla förlorade mest till alla åtminstone en brudefoto. Rättegångar är ett stort problem, och att skjuta med två kameror rygg mot rygg är det enda sättet att rädda dagen.

PS Jag visar också i rå och justerade varje bild i lightroom. Bilderna kom lätt ut två gånger bättre än att skjuta direkt till JPG. Du kan också justera bilderna mycket snabbare på det sättet ... en grupp av dem åt gången. Till exempel skulle alla bilderna framför havet ha en liknande ljusstyrka och behöver en liknande färgjustering. Ju fler bilder jag justerade, desto snabbare kunde jag göra dem. Behöver bara erfarenhet. Det skulle vara onödigt att spendera 8 minuter per foto när jag tog 800 till 1000 bilder.

Lämna en kommentar