Varför tar folk bilder?

Jag har precis tittat på en film, "Walter Mittys hemliga liv". Det finns en viss scen i filmen där en känd fotograf Sean sitter med huvudpersonen, med sin kamera och väntar på "spökakatten" (snöleopard). Snöleoparden kommer, han ser det i ramen, bjuder in Walter att titta och sedan tittade han på snöleoparden, helt fascinerad av dess skönhet. Frågar Walter i ett överraskande tillstånd, "När ska du ta det?" Svarade Sean med en söt oskuld och fullständig tillfredsställelse, "Ibland gör jag det inte. Om jag gillar ett ögonblick ... menar jag mig personligen tycker jag inte om att kameran blir distraherad. Vill bara stanna kvar i den."

.

.

Som svar på min instagramhistoria, "Varför tar du bilder?", Jag fick många svar. "Att fånga fantastiska stunder och jag skulle gärna vilja se dem efter år". "Att komma ihåg minnena visuellt". "Eftersom fotografier är som mina ord". "Jag tar bilder för att jag kan ta dem". "Eftersom det ger mig lycka". "Att ge perfekt vinkel till mina åsikter och tankar".

Men svaret som jag kunde relatera mest till var, "Jag tar bilder för att allt har en historia, ett ansikte. Jag vill bara se vilken som är relaterad till min. Det handlar inte om vem som gillar den bilden eller hur bra den är. I slutändan är det bara en historia att komma ihåg".

.

.

Personligen skiljer sig min anledning till att ta ett foto från bild till bild. När jag började fotografera ville jag bara få en anständig bild, jag brydde mig inte om historien eller budskapet som jag kunde förmedla genom min bild. Sedan efter någon gång handlade det om att bli presenterad av stora Instagram-sidor. Om min bild visas är det en seger för mig. Men idag har antalet gillanden, kommentarer, följare, funktioner osv tagit baksätet. Det handlar mer om att tillfredsställa dina egna kreativa önskningar, det handlar mer om jakthistorier, det handlar mer om att skapa minnen och njuta av resan. Ibland handlar det om att stanna i ögonblicket. Precis där!

Lämna en kommentar