Varför tillåter inte Apple att byta namn på foto på iPhone / iPad?

Du kan byta namn på ett foto, det är bara inte så enkelt som på andra enheter. Jag vet inte varför Apple gör det svårare, men sedan tog det dem evigt att ge oss åtkomst till filer på mobila enheter i första hand.

Jag kan helt enkelt byta namn på vilken annan enhet eller kamera jag har. Trots vad det enda svaret sa tillåter de flesta digitalkameror dig att byta namn på foton direkt. Jag kan göra det på mina Canons, min Sony och mina Android-enheter. Du får bara en varning för ett duplikatfilnamn. Gammal poäng och skott gjorde det inte, sant, men jag tycker att min $ 900 iPad pro borde ha mer funktionalitet än en enhet från länge sedan. Det har inget med diskformat, Apple använder APFS och FAT32 gick ur stil för 15 år sedan. Dessutom behövs det bara för Windows-kompatibilitet som inte gäller här. Apple gillar bara att kontrollera vissa saker på deras operativsystem, något som måste accepteras om du använder deras enheter. När det gäller mobila enheter har de alltid behandlat användare som om vi inte vet vad vi gör, men det är en annan diskussion.

Så här gör du det utan att behöva kopiera dem till en annan enhet:

Öppna bilden i Foton

Tryck på delningsikonen

Tryck på "Spara i filer"

Lägg till den i en av mapparna, antingen på din iPad eller i molnet

Öppna filer-appen och navigera till filen

Tryck länge och välj byta namn

Det är allt!

Lämna en kommentar