Varför tror du att 3D / stereoskopisk fotografering inte är mer populär?

Jag är en stereoskopi-entusiast själv och skapar stereoskopiska 3D-animationer speciellt för läkemedelsföretag i mer än 15 år. Min tidigare erfarenhet av tittarna på mitt 3D-arbete avslöjade tydligt en mycket nedslående men oundviklig sanning som jag inte gillade att erkänna: Det är som att en älskar att se konst och den andra bara blir uttråkad. Eller den ena älskar att se flygplan och den andra inte. För 3D är det ännu värre än att inte känna en entusiasm för att se ett visst objekt - för det finns inte ens ett objekt. Du måste bara tycka om att se. Det är inte många som bara älskar att titta. Jag tittar ofta på månen i timmar eller en droppe vatten, en tvålbubbla. Känn dig bara intresserad. Att se någonting i 3D är inget mer för dessa människor än att titta på den verkliga världen. De är inte bara intresserade av att se djupet i en bild. Men det är inte den enda anledningen till att alla människor som inte är intresserade av 3d så mycket, inte är intresserade av 3D så mycket. Det finns ett stort antal människor som har svårt, till och med omöjligt att se något djup i stereoskopi. De är visionen är "stel" som jag kallar det, vilket betyder att de bara kan fokusera på bildplanet. I 3D är bilden på ett plan men dina ögon är fokuserade framför eller på baksidan av det planet. De kan bara inte fokusera på en annan punkt än bildplanet och de ser dubbla bilder. De känner sig också yr. Människor med brytningsstörningar som närsynthet anpassas lättare till stereoskopiska bilder, eftersom deras syn mestadels är ur fokus och det hjälper till att fokusera längre bort medan bilden faktiskt är på ett närmare plan. Som person med närsynthet kan jag anpassa SIRDS stereogram mycket snabbt, se sidobilder i 3D genom att titta på dem parallellt i en bråkdel av en sekund. Jag anser mig lycklig att kunna njuta av stereoskopi men samtidigt känner jag mig besviken över att de flesta av mina potentiella kunder inte förstår en skit ur mitt exceptionella arbete. De ser det bara inte. Sammanfattningsvis finns det de som bara inte ser det och det finns de som inte är så mycket intresserade av en vanlig daglig syssla som att se.

Lämna en kommentar