Varför upphävde du någons inbjudan till ditt bröllop?

Jag har haft ett svårt förhållande med min faders syster. Jag har pratat om henne tidigare i ett annat svar. Hon är högljudd, oförskämd, lat, bortskämd och mooching. Hon tycker att hon är 'toppskit' så att säga. Jag var dock väldigt nära hennes äldste son, han var min favoritkusin, så när det blev dags att gifta sig bad jag honom att vara min heders maid eller "hedersman". Vi hade ett 20-månadersförlovning på grund av det faktum att jag faktiskt blev gravid en månad efter att vi förlovade oss och bestämde oss för att vi ville ha vår dotter på vårt bröllop, så vi väntade tills hon var ungefär tio månader gammal. Efter att jag födde började vi planera, först gick det bra, min kusin hade åsikter och var super hjälpsam. Tyvärr när det kom till mitt bröllop hade min far också många åsikter. Han drev mig in i ett mycket stort bröllop (jag har en nära familj, tänk på My Big Fat Greek Wedding). Jag ville dock ha ett litet bröllop utanför, enkelt och sött. Min kusin var allt för min idé men så småningom gav jag åt min pappa och skickade ut inbjudningarna. När vi fick min dotter döpt, åt vi oss en lunch efteråt, "Aunty" som jag nämnde tidigare kom inte till dopet utan kom för gratis mat efteråt (om du minns, jag sa mooching). Hon hade börjat förolämpa min dotter, så jag var redan rasande över henne. Jag började fråga min familj om de skulle komma till bröllopet eller inte eftersom ingen hade svarat (de antog alla att jag visste att de var i alla fall) och de svarade alla ja och bad om ursäkt för att inte returnera RSVP-kortet, men när det kom till henne hon tittar på mig och sa 'Naturligtvis kommer jag, vad är du? Korkad?' Jag var livlig men jag släppte det eftersom det skulle vara ett firande tillfälle och jag ville inte starta en strid.

Senare blev jag så trött på pressen att alla satte på mig för mitt bröllop och vad det borde vara att jag satte ner foten och bestämde mig för att jag inte ville ha det stora bröllopet. Jag skulle ha det lilla bröllop jag ville ha med bara mina och makens föräldrar, farföräldrar och syskon till var och en av oss. Resten var naturligtvis fortfarande inbjudna till mottagning. Jag ville bara ha en intim ceremoni. Så det blev dags att meddela folk om mitt beslut. Nästan varje person förstod och var helt nöjda med mitt beslut eftersom det var min bröllopsdag. Den person som jag var mest rädd för att avslöja denna nyhet för var dock min mormor, hennes mamma. Trots att hon fortfarande var inbjuden till bröllopet ringde min mormor till mig strax efter att jag hade pratat med alla och verbalt misshandlat mig via telefon, jag försökte lugnt förklara för henne att det var mitt bröllop och jag ville ha det på min väg eftersom det handlade om jag och min man och det var det som betydde. Hon skrek att ingenting om mitt bröllop handlade om mig men alla andra och vad jag vill spelade ingen roll. Jag lade på henne och ringde tårar till min mamma på jobbet. Min mormor hade ringt mig för att så fort jag släppte telefonen med hennes dotter (som sa att mitt beslut var mitt och var bra med det) ringde hon och tikade om mig. Hon hade bestämt att detta inte var tillräckligt bra och försökte berätta för min kusin, min hederspiga och hennes son att han inte fick komma till mitt bröllop och började berätta för alla i familjen att jag var en motbjudande person, att hon hatade jag och jag var självisk och hur vågar jag bjuda in henne! Jag hörde detta från andra medlemmar. Jag bestämde mig för att hon var oinbjuden när hon började försöka sabotera mitt bröllop. Min kusin tänkte fortfarande komma. Detta orsakade en stor strid i min familj och min far sa att jag var barnslig när jag sa att jag hade all rätt att inte vilja ha henne där. Hon slutade sprida onda rykten om mig men förväntade sig ändå att komma till mitt bröllop. Tidsfristen för RSVP var på väg att tas emot. Så småningom talade min pappa om att jag skulle låta henne komma men jag hade ett tillstånd, hon hade fram till tidsfristen att be om ursäkt för det hon hade sagt. Några dagar senare ringde hon till mig och sa "Så jag hör att du förväntar dig en ursäkt från mig?" Jag sa "Ja, jag kommer inte att acceptera det du har sagt" hon skrattade och sa inget sätt kommer hon att be om ursäkt för hon har inte gjort något fel. Jag sa "om du vill komma måste du säga förlåt, du har sagt till alla att jag är en motbjudande person och säger till alla att inte komma." Hon förnekade det inte och vägrade ändå att be om ursäkt, jag kommer inte ihåg mycket av vad som sa efter det eftersom vi kom in i en skrikande match över telefonen tills hon sa 'om du vill agera så här gör jag inte vill komma!' Och jag skrek "BRA KOMMER INTE! Jag vill inte att du ska vara där! ' Jag lade på och naturligtvis gjorde allt detta ilska för min pappa och eftersom tidsfristen gällde oss kände jag att jag behövde vara den större personen och skickade ett meddelande till henne och sa: 'Om du fortfarande vill komma så kan du, snälla låt mig veta senast (datum) 'hon svarade aldrig, så jag antog att hon inte kom.

Vid denna tidpunkt hade min kusin börjat ignorera mig, jag försökte fråga honom om det var på grund av hans mamma men han försäkrade mig att det inte var, han kände att hon hade fel. Men han började sakna tillbehör, ignorerade mina samtal och slutade hjälpa. Jag slutade med att planera själv och så småningom förklarade jag för honom att jag behövde hans hjälp och att han inte var så det var bäst att han bara kom som gäst istället. Han gick faktiskt med och blev lättad. Jag fick reda på att han hade gjort allt detta med avsikt så att jag skulle förena honom som hederspiga istället för att han gjorde det. Jag försökte hitta sittplatser för honom efter detta och han sa "åh jag ska sitta med mamma och" steg pappa "Jag sa" Vänta, de kommer inte, hon sa aldrig till mig att hon var det, senast hörde jag från henne hon sa att hon inte var "Han sa" ja jag vet inte, hon sa till mig att hon var "Jag frågade pappa om han hade hört något och han sa nej, vid den här tiden hade jag betalat för alla och gjort sittplatser och allt och detta inkluderade henne inte. Jag var så frustrerad men jag var tvungen att betala extra och sortera fler saker på grund av henne.

När det äntligen var dags för bröllopet dök de flesta gäster upp vid ceremonin i alla fall, (inte hon tack och lov) ärligt talat var jag lite upprörd eftersom de alla hade ignorerat vad jag ville men jag var glad att de ville fira mig så jag låt det bara gå. Tyvärr vid mottagningen visade dock min fars syster mig exakt varför jag aldrig skulle ha skickat det sista inbjudningsmeddelandet. När hon kom fram till mig tog hon tag i armen så hårt att den lämnade blåmärken och sa "spring inte iväg" och tvingade mig sedan att krama henne. Jag försökte undvika henne resten av natten, det här fungerade inte, hon tog tag i min arm och drog mig över hela festlokalen till baren och kastade ett skott mot mig som spillde den på min klänning och förväntade mig att jag skulle göra det med henne så hon kunde få skottet gratis (de flesta drycker var gratis men skott var inte förutom föräldrar och brudparty) Jag gjorde det bara för att komma undan. Jag undvek henne framgångsrikt efter det men fick senare reda på att hon tillbringade större delen av natten och slog min bror och skrek (väldigt berusad) VAD GÖR DU GÖR OM DET DU PUSSY ?! Jag var otrolig när jag fick reda på detta, hon hade druckit så mycket att hon borde ha sparkats ut, men eftersom det var slutet på natten bestämde hon sig för att åka klubbar och lämna.

Jag har bestämt mig för att oavsett funktion, hon kommer aldrig att bjudas in, och jag kommer inte heller att dyka upp om hon är där.

Jag är ledsen att det är så länge men tack för att du håller på om du har läst så långt !!

REDIGERA: Jag vill bara tacka alla för deras röster. Jag har aldrig haft så många förut! Jag skulle också bara vilja säga på grund av några av kommentarerna att hon sedan bröllopet har tagits bort ur mitt liv. Alla i familjen vet att jag hatar henne och inte tål henne längre. Jag kommer inte att gå på något familjeevenemang om hon är där (kort av det mycket viktiga t.ex.: bröllop, begravning) och jag gör det inte för att vara smålig men för att jag sätter mina och mina döttters välfärd först. Varje gång jag är runt den kvinnan känner jag ett blindt hat och det är bara ohälsosamt. Jag var inte en push över mitt bröllop men jag ville att min familj skulle vara nöjd med mig, som inkluderar min far, bara min far av dessa två. Jag kan inte berätta hur många gånger jag sa till min man 'kan vi bara ropa?' Och trots allt drama är jag glad att jag hade mitt bröllop. Men det var det sista strået.
tack

Lämna en kommentar