Vattenmärker du bilderna på din fotograferingssida / sociala medier?

Jag har på vissa, men vanligtvis avstår jag från att lägga min logotyp på mina bilder.

En mycket hög andel fotografer där ute använder fula, fula vattenstämplar som är distraherande och amatörmässiga.

Vattenstämplar och logotyper hindrar inte människor från att stjäla bilder, men om din avsikt handlar mer om varumärke och reklam, vänligen håll din logotyp / text liten och diskret i ett av de nedre hörnen.

Låt inte ditt vattenmärke konkurrera med din bild. Om din logotyp är ljus och färgstark kanske du vill överväga en 1-färgsversion.

Bara min åsikt som vissa fotografer vattenstämpel allt. Jag är för lat. Jag lägger ibland till metadata men det handlar om det.


Jag kollade just min webbplats. Det visar sig att jag lade till en logotyp på de flesta av mina bilder där, FML. Jag tror att jag glömde att ta mitt piller den morgonen. Kommer att förnya allt det ändå!

Lämna en kommentar