Vem äger Pictaram? Hur kan jag hindra dem från att använda mina Instagram-foton för att tjäna pengar utan mitt samtycke?

Hi

Jag vet inte vem som är Pictaram och jag är ledsen att de använder dina foton så!

Det finns få saker du kan göra för att förhindra att detta händer i framtiden.

  1. Vattenstämpel dina foton med din logotyp, bloggnamn eller webbadress
  2. Lägg till ett meddelande i din profil där du säger att om någon vill använda ditt foto behöver de tillstånd.

När gärningen är klar, skicka dessa personers meddelanden via Instagram, kommentera bilderna så att de vet att det är ditt foto. Be dem ta ner det eller åtminstone ge dig ett rop. Om det är helt uppenbart tjänar de pengar på dina foton, be om betalning eller avgång.

Lycka!

Kontakta mig gärna på [email protected] om du har några frågor

Lämna en kommentar