Vem lider av värre GAS (Gear Acquisition Syndrome), digitala eller analoga fotografer?

Jag valde "Köp analog utrustning som ska användas på digital" när det gäller linser och tillbehör. Efter några månader av experiment och blandningar började jag filma så att jag kan dra nytta av den 35 mm sensorn istället för min gröda Digital Nikon. Nu kan jag inte säga att jag bara skjuter film men när jag rullar en film lärde jag mig att inte förstöra 10 av 24 som tidigare. Eftersom du har mindre inställningar och ingen livevy på analog är det möjligt att du kan köpa fler filter. Och om du är intresserad av samlingen med passionen än att du kanske "behöver" hela Nikon FM-paketet och börja gräva genom småbutiker och antikvitetsbutiker + online tills du kan säga "Jag har det". Då vet du säkert att du långsamt slutar använda kameran för att inte förstöra hela samlingen.

Är billigare att köpa en lins Asahi Takumar 50mm f1.4 fäst på en Honeywell än bara linsen som säljs individ.

Lämna en kommentar