Vilka är de 10 bästa fotograferingswebbplatserna?

Hej Maria! Jag är personligen väldigt stor på Flickr. Jag har varit med på det sedan 2009. Det är min enda plattform. Jag har ingen blogg, ingen webbplats, men jag är också länge pensionerad och försöker inte trumma upp affärer. Om jag var skulle jag kanske behöva tänka om det, men om allt du vill göra är att lägga upp bilder för din egen och andras njutning, tycker jag Flickr är en ganska bra affär.

Jag brukar vara mycket försiktig med "bästa" någonting. "Bäst" tror jag är det som fungerar bäst för dig. Jag älskar Flickr trots sina fel (allt har dem), men jag känner också många, många människor som öppet föraktar Flickr. Det finns folk som öppet föraktar en massa saker jag gillar (Adobe, Sony, skjuter rå) men om något fungerar för mig är det allt jag behöver.

Flickr har haft många upp- och nedgångar sedan starten. De ägdes länge av Yahoo och många trodde Flickr var "förstört" av Yahoo. Många lämnade, volubly arg; Jag stannade. Jag kände inte att Flickr var ”förstörd”, plus jag har en Yuge investering i tid och ansträngning (knappt 14,000 XNUMX bilder uppåt när detta skrivs och fler kommer). Flickr ägs nu av SmugMug, som är en annan utmärkt plattform för att visa bilder, kanske mer inriktad på proffsen; eftersom jag inte längre är ett proffs är jag glad där jag är.

Flickr under SmugMug skär bara ned alla gratis konton utan kostnad utan reklam; under Yahoo var de fria kontona vidöppna, publicerade allt du vill, och vissa personer var ganska utövade när deras gratiskonton plötsligt begränsades till 1,000 bilder och SmugMug faktiskt raderade alla äldre saker upp till de senaste tusen, men lösningen på problemet var att helt enkelt prenumerera. Ja, det kostar cirka 4 dollar (USD) och förändring; Jag skulle betala det till dubbelt (eller mer) priset, men det är jag. För mig är Flickr "bäst".

Lämna en kommentar