Vilka är de bäst betalande webbplatserna för stockfotografier?

Inte säker på varför en sådan gammal fråga dök upp i mitt flöde, men jag trodde att jag skulle dela mina 2 cent eftersom det gjorde det.

Kort introduktion: Jag gör fotofoton som en hobby, främst för att jag behöver en ursäkt för hur mycket pengar jag spenderar på fotograpig utrustning. Jag började först ladda upp i december 2016. Utbetalningarna har inte hämtat upp de pengar som spenderas på redskap, men de är en bra bonus till budgeten när de kommer in.

I först registrerad på iStock, men blev alltför irriterad över dem på några månader. Deras plattform är hemskt att ladda upp foton till, det tar så lång tid som en månad att godkänna foton och de har lägst minsta utbetalning per nedladdning av alla större webbplatser, eller åtminstone gjorde de då. Fruktansvärd. Fick inte ens någon trafik dit till slut, men ändå tillbringade mest tid på att ladda upp bilder till dem.

Då jag gick vidare till Shutterstock och Adobe Stock. Båda plattformarna är väldigt enkla att arbeta med, deras uppladdningsverktyg är enkla att använda, nyckelord är enklare för dig och godkännandeprocessen tar en dag eller två, inte längre. Underbar.

Av dessa två fick mina bilder alltid mer trafik på Shutterstock och utbetalningarna hittills har varit 2x av det från Adobe Stock. Jag skulle rekommendera båda sätten.

Dessutom försökte jag också ladda upp mina foton till Dreamstime, Depositphotos, 123RF och Alamy. Inget av dessa är värt ansträngningen, imo. Trafiken är alldeles för låg jämfört med Shutterstock och Adobe.

Lycka till alla!

Lämna en kommentar