Vilka är de bästa Canon-linserna för klubb- eller spelningsfotografering?

Efter att ha läst svaren, som båda är väldigt bra, tror jag fortfarande att du kommer att kämpa för att få icke-suddiga bilder, även med 50 mm f / 1.8 (som jag fortfarande rekommenderar att du får - det är verkligen ett '' måste-köp '' till 100 $ ).

Anledningen är att oavsett hur snabbt linsen du får är det slutartiden som håller suddigheten borta i svagt ljus. I en mörk miljö som en musikspelning blir du hårt pressad för att få slutartider var som helst där du behöver dem för att frysa handlingen och undvika suddighet. Om en musiker står relativt stilla kan du komma undan med 1/100 eller 1/125, men även det är ett spel. Vad du behöver är minst 1 / 200-1 / 250 eller snabbare för att få tillräcklig skärpa.

Tyvärr måste jag säga att det inte finns så mycket du kan göra med Canon 1000D för att skjuta i de hastigheterna såvida du inte höjer din ISO så högt att bilderna blir för korniga (bullriga). Jag pratar ISO 1600 eller högre. Om du levererar små JPEG-filer kan du förmodligen komma undan med lite suddighet, men om du skriver ut 8.5x11 "magasinsidor kommer suddigheten att vara synlig. Beviljas, brusreduceringsfunktionerna i Lightroom / Aperture / Photoshop / Noise Ninja är jättebra, men ingenting kan spara en suddig bild - du måste verkligen få bilden suddig i kameran.

Inte för att regna på din parad, men om du vill göra musikspel till din prioritet är det förmodligen dags att investera i en kamera med bättre kapacitet i svagt ljus. Och det betyder att du spenderar mycket mer än din budget på 100-300 dollar. Jag skjuter mestadels teaterföreställningar, som tänds mycket lik musikspelningar, och även om jag fotograferar med snabba linser (min 24-70 f / 2.8 är min "gå till" -lins) är det min kameras förmåga att få ljudfria bilder på ISO 1600-3200 som verkligen gör att mina bilder sticker ut.

Jag gillar de råd som ges ovan, och jag rekommenderar verkligen att du köper 50mm f / 1.8 för att testa det, men på längre sikt kan det vara klokt att börja spara till en fullbildskamera som kan fotografera på högre ISO så att du kan undvika oskärpa . Jag vet att det inte ligger i din prisklass, men jag tycker att det är värt att nämna som något för dig att tänka på på vägen.

Hoppas detta hjälper!

Lämna en kommentar