Vilka är de bästa fotografiskolorna i Indien?

Light and Life Academy (LLA, Ooty) är en anständig fotografiskola.
Jag hade varit på detta institut för några år tillbaka för en intervju och blev också utvald. Men jag valde att inte ta kursen. Inte för att det inte är en bra skola, utan för att jag hade olika krav som inte matchades av platsen och dessutom ville jag bara ta upp det som hobby.
Jag skulle dock ge min åsikt om olika områden man måste tänka på om han / hon vill bli professionell med fotografi;
Koncentration:
LLA koncentrerar sig på mode- och porträttfotografering. De som är intresserade av naturen måste kämpa lite på egen hand. Wild-Life-älskare (inklusive mig) har inget företag där. De hävdar dock att de kommer att ge stöd på det området, men jag hade frågat om det med gamla studenter och blev mycket besviken.
Kostnad:
Nu förstår jag att detta ämne är individspecifikt, men jag skulle vilja presentera mina åsikter. När jag säger pengar menar jag inte bara avgifter för kursen utan jag antyder de inte så små kostnaderna för din kamera, linser, stativ, filter, andra tillbehör. Vad jag förstod av att interagera med gamla studenter var att LLA inte lånar ut någon av sin utrustning till studenter. Du MÅSTE äga dessa. Jag ägde alla dessa och MYCKET BRA, men även då sa vissa elever att skolan kanske skulle kräva att jag köpte några fler linser och filter. Det gick bara överbord.
Jag tror personligen att inte alla nybörjare behöver spendera på all denna avancerade utrustning. Det finns rätt tid för allt.
Varaktighet:
Ett år är mycket att lära sig grundläggande och till och med avancerad fotograferingsteknik. Du kan lära dig grundläggande tekniker för en DSLR på mindre än en månad, sedan bestämmer du ditt eget intresseområde och går sedan vidare med det. Efter detta beror allt på hur kreativ du är. Tro mig, du behöver inte ett helt år för att spendera på grunderna.
Jag hade gått en mycket kort kurs om fotografering och jag var klar med allt det grundläggande och mer på ungefär två veckor.
Campusplaceringar:
LLA gör inte någon form av campusplaceringar. När du är ute från skolan är du ensam.

Tyvärr, men jag har inte mycket idé om Sharia Academy. Det enda jag har hört om det är "Det är bra". Kan inte ge fler ingångar på samma.

Lämna en kommentar