Vilka är de bästa linserna för en Canon beskärningssensorkamera för de flesta användningar eller enstaka användningar? Vad rekommenderas för en nybörjare fotograf som vill göra en mängd olika arbeten med en Canon EOS Rebel, dvs. T3i, T4i, T5i, etc.?

Jag skulle rekommendera att du köper ... ingenting just nu.

Läs hela svaret innan du nedröstar.

När du köper en bil går du till återförsäljaren med en uppfattning om vilken bil du vill, du testkör den, och om du gillar den köper du den, eller hur? Du kan göra samma sak med linser.

Du listade ett stort utbud av ämnen och brännviddar, från närbild makroarbete till långfotografering actionfotografering, och det finns inga "magiska kulor" -linser som kommer att göra dem alla fantastiskt. Du kommer att hitta efter cirka 30,000 2 bilder som några av de ämnen du tycker om och några av dem inte. Att släppa 70 grand på en 200-2.8 f500 IS ii är dumt om du bara använder det två gånger om året eftersom du inte riktigt tycker om att skjuta sport eller om din studio är för liten för att använda den. Detsamma med att spendera $ 18 på en makrolins för matfotografering - om du inte får betalt för att göra det regelbundet, varför spendera pengarna när din 55-XNUMX förmodligen räcker, åtminstone medan du lär dig? Pengarna du sparar kan gå till saker som förbättrar den fotografi du tycker om - mode för mode, monopods för sport etc.

När jag först började ta bilder älskade jag att ta landskap och fågelfotografering. Jag tittade på 400 f2.8s och vidvinkellinser och sedan efter 3 månader ... Jag ville aldrig se en annan fågel eller solnedgång i min sökare någonsin igen. Mitt intresse skiftade till porträtt av mina barn, och jag tänkte att jag kanske skulle tycka om att skära min nisch i barnporträtt. Vet du vad jag hittade? Jag hatar att arbeta med andras brattiga barn.

Till slut insåg jag att det jag gillade verkligen var actionjournalistik. Fryser snabba, flyktiga ögonblick i tiden som aldrig kommer att upprepas. I sex månader sköt jag och sköt all action jag kunde, och var aldrig trött på det. Konserter. Sporter. Motorsporter. Utomhus action. Live uppträdande. Jag hittade äntligen vad jag verkligen tyckte om och köpte utrustningen som passade mig: A 24-70 f2.8 och en 70-200 f2.8. En 300 f2.8 kommer antagligen att läggas till om jag känner att jag kan tjäna tillräckligt med pengar i höst. Två år senare har jag inte haft en enda ånger på redskapen jag köpte.

Hade jag inte gått igenom den upptäckten hade jag förmodligen spenderat 8-9000 $ på linser som inte passade mina behov och hade en nollprocents chans att betala tillbaka min investering i dem. Vad händer om du köper en 24-70 men upptäcker att du önskar att den bara var lite bredare? I så fall hade 17-55 varit en bättre plats att lägga dina pengar på och kanske sparat dig från att köpa en 16-35 för att bara täcka 16-23 mm brännvidd.

Så hur gjorde jag all denna upptäckt utan att köpa linserna? Jag hyrde dem. För mycket mindre än linsens pris tillbringade jag några veckor med de bästa ultrabreda, standardzoom-, tele- och supertele-linserna när jag behövde dem. Min glänsande nya investering på flera hundra eller tusen dollar satt aldrig oanvänd på hyllan. Efter att ha hyrt (och ibland inte hyrt men önskat att jag hade) kunde jag ta reda på vilken utrustning som fungerade för mig.

Nyckeln till upptäckt är att göra det så billigt som möjligt. Hitta det du gillar att fotografera först, för när nyheten att ta bilder med din nya kamera försvinner kommer du att upptäcka att det finns några saker på listan som du älskar att fotografera och andra som du bara inte kan stå ut med !

Lämna en kommentar