Vilka är de bästa resurserna för att lära sig svartvitt fotografering?

Ansel Adams böcker är fantastiska - ganska tekniska böcker om BW-fotografering. Det var de första böckerna jag köpte för att lära mig BW Photography (jag hade just läst en artikel om honom i Popular Photography). Böckerna kommer verkligen in i skott, bearbetning och tryckning, men uppriktigt sagt var mycket av det ursprungligen över mitt huvud vid den tiden. Henry Horensteins bok: Black and White Photography: A Basic Manual "är i sin tredje utgåva och är en grundläggande text för många nybörjande fotografikurser. Den täcker också BW-fotografering, men på ett bredare och mer tillgängligt sätt. Om jag skulle börja allt igen, jag skulle börja med Horensteins bok och sedan skulle jag gå till Adams uppsättning böcker när jag kom förbi grunderna.

Lämna en kommentar