Vilka är de bästa sätten att tjäna pengar på fotografering, vare sig det är stockfotografier, bröllopsfotografering, modellfotograferingar, band / musikerfotografering osv. Finns det också ett sätt för en hobbyist att tjäna pengar med fotografering?

Tja, 1: a, vad tycker du om att skjuta?

Vilka färdigheter har du i fotografering?

Bröllopsfotografering skiljer sig från produktfotografering både i färdighetsuppsättningen och den utrustning som behövs.

Arkivfotografering är en av de elakaste av alla nu. Med miljontals mobiltelefoner där ute har alla bilder att sälja.

Vilka andra färdigheter har du också.

dvs jag är i en mexikansk stad där "ART" är typ av okänd ... så mina kunskaper som grafiker som gör grafisk design med fotografi säljer både lokalbefolkningen på saker och skapar affischer för att sälja till turister av min kreativa konstnärliga fotografi. Lokalbefolkningen pratar om att sälja samma foton och religiösa föremål under de senaste 50 åren.

Så ja, när jag gick in i stan och började skjuta “vackra bilder” av stadens Vatikanens godkända kyrka. Jag vände på huvudet men naturligtvis folk ”Åh nej, vi kan inte sälja det.” Två år senare gör jag en mängd saker som att fotografera människor till scener i kyrkan eller det lokala landskapet.

Att vara nattfotograf betyder också att jag har en högre nivå av medvetenhet om belysning på själva fotografierna, så inte bara "wow" de över att se nattbilderna, men jag kombinerar saker eller får folk att se bra ut på grund av att de är medvetna om hur ljuseffekt “betraktaren av fotografiet”.

Här är en affisch jag gjorde häromdagen av ett evenemang som precis avslutades, och ja, färgerna dyker upp i ögonen på människor!

Pilgrimer gick i vissa fall i 30 dagar för att komma hit. Folkmassorna var så tjocka att många av lokalbefolkningen inte gick för att se denna “ljusshow av La Senorita de San Juan” som visas på kyrkan, den är själv bara i 2 nätter.

Jag sköt bilderna torsdag kväll och jag hade affischen till tryckeriet, tryckt och tillbaka i mina händer för att sälja till fredag ​​eftermiddag.

Jag gör också andra affischer av MIN fotografi av staden,

Så evenemang eller försäljning året runt beror på vilket område du befinner dig i.

Allt designarbetet är av mig och det är min fotografering så mycket av det, ingen annan säljer något liknande.

Med år som gatufotograf, fotojournalist, fotoredaktör för 6 tidningar i 9 år, bosatt i flera "turiststäder", kom grafikdesigners alla till spel.

Jag har tagit nästan allt eller tagit en workshop om stilarna, dvs jag gillar inte bröllop. Mitt utrustningsval är sådant & min kunskap om det täcker ett brett område, jag kan hantera en mängd saker när de händer.

Här är en familjefotografering på deras egendom,

Jag togs ut en dag, familjen kunde inte klara det men mannen ville ha några bilder på platsen.

Jag återvände för att skjuta familjen en vecka senare och under fotografering såg jag en ”dubbel regnbåge” dyka upp så vi sprang upp och ner för att få bilder av det med familjen.

Flickorna var lekfulla med att ta sina bilder.

och som naturlandskapsfotograf var inställningen underbar. Familjen var tvungen att fortsätta jaga efter min vattenflaska eftersom vi skulle springa runt och jag var för upptagen med att skjuta för att vara uppmärksam på något annat. Det blev mörkt och de ville ha middag innan jag slutade skjuta 6 timmar senare & mannen & jag stannade för att skjuta några nattbilder.

Så vad kan du göra?

Hur kreativ är du?

Det kommer att avgöra vad du kan göra med dina fotograferingsförmågor ...

Jag Photoshoppade den här killen och hans lastbil på det här fotot. San Juan-bokstäverna hade varit uppe i några veckor, jag gick tillbaka för att skjuta den flera gånger i olika ljus och även på natten. Han hade bilden av honom och lastbilen i sin bakgård och ville ha en annan bakgrund ... Han såg den här på en affisch och ville att hans foto skulle läggas i det.

Glad att skapa!

Lämna en kommentar