Vilka är de bästa webbplatserna och bloggarna för fotografer?Artboard

Det finns många självstudier på YouTube. Men jag skulle rekommendera att du nollställer en specifik form av fotografering och koncentrerar dig för att finslipa dina färdigheter inom det området. Det är vad jag gör. Jag hänvisar några fantastiska fotografiska kreativiteter online från flickr eller instagram, ja de kanske inte alltid är professionella men de kan vägleda oss till att skapa vår egen unika professionella stil över att du förstår hur utrustningen fungerar.

Jag tar mina tips från

Skola för digital fotografering
digital-photography-school.com

granskning av digital fotografering
dpreview.com

Bättre fotografering
betterphotography.com

Samarbete om fotografering
cooph.com

Det finns såväl nybörjarnivåguider som professionella beroende på vilken fotograferingstyp du vill lära dig.

Till exempel började jag med porträtt där motiven fortfarande var medvetna om att kameran pekade på dem. De ämnen jag undersökte varierade från ljus, exponering, vitbalans, slutartid, stativ, inramning, tredjedel ...

Det tog mig nästan ett år att sakta gå framåt mot uppriktiga bilder, få motivet att röra sig ganska ofta utan att oroa mig för kameran och fånga leenden och känslor som vanligtvis inte skulle komma framför en kamera.

Nu jobbar jag med tidsfördröjning och vill skjuta på mjölkvägen. När jag väl har gjort det skulle jag gärna fånga regn och åskväder i all sin härlighet.

Lyckligt klickande!

Lämna en kommentar