Vilka är de viktigaste färdigheterna för en fotograf?

Jag tror att många svar kommer att variera för den här frågan, och jag tror att de flesta av dem kommer att vara rätt även om de varierar kraftigt. Detta beror troligen på att många olika människor har olika genombrottstunder med sin fotografering. Till exempel: Mitt första genombrottsmoment var när jag lärde mig hur man effektivt använder regeln om tredjedelar. Låter tillräckligt dumt, men när du är junior i gymnasiet är det inte en naturlig instinkt att inte sätta allt i mitten av ramen. Det näst mest dramatiska för mig var när jag tog mig tid att spendera en dag på att lära mig exakt hur vitbalansen på en dSLR fungerar och lära mig att finjustera min användning av den. Det här är något som de flesta av mina vänner, några av dem mycket mer begåvade fotografer än jag, fortsätter att ignorera, och jag vet att det skulle göra deras bilder mycket bättre.

Det är därför den enda viktiga färdigheten, som verkligen är en sammanställning av färdigheter, som jag tycker är absolut nödvändig: Vet exakt hur din utrustning fungerar, men mest specifikt din kamerakropp.

Det betyder dock inte att du måste vara en Ninja-inställnings-ninja eller en histogram-besatt skottgranskare. Vad det betyder är dock att du ska veta exakt hur din kamera hanterar och bestämmer med följande, och hur riktningen du justerar dessa inställningar kommer att ändra dina bilder:

  • Slutartid
  • Bländare (och inte bara "större = mer ljus", lär dig hur det påverkar skottets optik)
  • ISO (och var i kamerans räckvidd kommer du att få problem med ljud, färg och skärpa under olika förhållanden)
  • WB (på allvar, detta var enormt för mig, även om det inte är bra för vissa)
  • Fokus (låter också enkelt, men lär dig hur du använder olika fokuslägen)
  • Mätning (gör ditt liv enkelt istället för att sätta bilder på 5 olika sätt)

Det slår mig hur många människor jag ser skjuta en riktigt bra, avancerad kamera i inställningen "Auto". Jag vet att det ibland bara är lättare ... men även att bara växla till den programmerbara inställningen kommer att öka kontrollen du har på dina bilder utan att behöva spendera 30 sekunder på att ställa in den. Spendera några timmar på att läsa kamerans manual och lära dig vad alla dessa knappar med konstiga förkortningar står för. Dina bilder visar att du gjorde det.

Lämna en kommentar