Vilka är några av de bästa kroppsförvandlingarna före och efter bilder?

Okej.

Många människor skulle bli chockade över att se mig svara efter så många månader, men det här är viktigt, och med viktigt menar jag HELT AVGÖRANDE att dela med min Quora-familj och anhängare innan detta år slutar.

Under de senaste 5 månaderna av min frånvaro från Quora hade jag en boll! Den bästa tiden i mitt liv. Jag njöt så mycket, försökte mer än sjuttio restauranger / kaféer / pubar / klubbar i Bangalore ensam på 4 månader (maj till augusti, under min praktik), Och jag fick mer än 5 kg.

Jag kommer inte heller säga att jag var mager innan. Jag var någonstans runt 64 Kgs innan jag kom till Bangalore, även om jag bara är 5′6 ″ lång. Jag fick 5+ mer, vilket fick min vikt att skjuta upp till någonstans runt 69–70 kg, och jag var - Jag vet att det inte är vad jag borde kalla mig själv, men ja - FETT.

Jag var FAT, och så här började jag se ut -

Fettet i mitt ansikte var framträdande. Vem jag träffade - trodde att mitt ansikte är svullen eller något! Ja, det var så illa att det började visas i mitt ansikte.

Här är en annan -

Och jag började se ut som om jag var i trettiotalet. Jag ljuger inte - viktökning börjar också få dig att se äldre ut.

Jag befann mig på en hemsk plats och efter Bangalore flyttade jag till Kerala igen under tredje termin på mitt college. Och det var då jag upptäckte att kläderna jag hade på mig bara 4 månader tillbaka, inte passade mig längre. Och nu insåg jag hur dålig en situation jag har fastnat i.

Men sedan började jag en resa med verklig kamp. Jag kunde inte gå med i ett gym, för där jag bodde fanns det inget! Jag hade ingen aktivitet att göra förutom att gå. Jag kunde inte ens springa eftersom det inte fanns någon plats att (min lägenhet var bredvid en motorväg utan mark eller park eller något annat och mitt college var 20 km från min lägenhet).

Jag bestämde mig för att gå ner i vikt. Förlora inte bara det, utan återgå till min skolkropp, vilket verkade omöjligt men jag var tvungen att göra det innan jag åkte hem nästa gång! Jag kunde inte vara denna tjocka bit framför min familj eller vänner. Det var pinsamt för mig.

Och sedan började min rutin.

Obs! Jag är ingen expert och jag rekommenderar inte detta till någon. Gör det inte utan ordentlig rekommendation från din läkare eller dietist eftersom det kan vara extremt farligt!

Jag följde denna rutin först efter omfattande undersökningar och med extrem beslutsamhet eftersom jag inte hade någon träningsrutin så jag litade bara på diet.

De första sju dagarna sköljde jag min kropp av gifter och onödigt fett - något som kallas vattenfett. Jag drack bara, och bara vatten i tre dagar, följt av tillsats av juice, grönt te och lite frukt (främst bara äpplen och persikor). De första tre dagarna var de tuffaste eftersom din kropp inte är van vid att vara normal utan mat alls - och så gjorde jag det här när jag kunde vara hemma och vila utan att gå på college eller göra någon form av ansträngning alls!

Under den första veckan sparkade min kropp in i sig Ketos. Det är då din kropp börjar bränna fett istället för kolhydrater för energi och jag gav inte min kropp några kolhydrater att lita på. De första tre dagarna var de tuffaste där jag hade extrem huvudvärk, migrän och vad-inte! Men jag var beslutsam. Du kan säga att jag var på en kraschdiet - jag tänkte på mig själv som en soldat strandad på en öde ö, någon som inte hade något att äta utan bara vatten att dricka och var tvungen att överleva de extrema förhållandena. Och jag gjorde det.

Efter den första veckan minskade jag helt kolhydraterna för att stanna i Ketosis men här var jag tvungen att gå med på college och inkludera även vitaminer, proteiner och mineraler i min kost följt av fetter! Fetter är inte skadliga - kolhydrater är det. Återigen är inte heller alla kolhydrater skadliga och även kolhydrater är viktiga, så nedskärning borde inte vara för livet. Det borde bara vara tills du uppnår din drömkropp. Efter det är det underhållet!

Genom att skära ned kolhydrater startade jag min viktminskning och inom de första två veckorna förlorade jag cirka ett till två kilo! Det var en prestation eftersom jag inte rörde min kropp alls. Ingen träning.

Under de senaste två veckorna i september inkluderade jag några kolhydrater men hälsosamma kolhydrater som - brunt ris, hirs (Bajra) och glutenfria livsmedel. Jag fortsatte nedskärningen av vete och vete relaterade produkter kan det vara - chapati, kex, tårta och alla bageriprodukter! Jag konsumerade inte socker alls. Inga sockerdrycker - inga sockermat. Som jag sa - det kräver extrem beslutsamhet eftersom begäret - är DÅLIGT!

Att kontrollera begäret innebär att vinna dig själv och ditt sinne. Och när du vinner själv kan du göra vad som helst! Bokstavligen!

Därefter började jag inkludera lite träning men inte träna, bara en lätt promenad. Jag gick från busshållplats till college och gick tillbaka till busshållplats varje dag, som var cirka 3 km fram och tillbaka. I stället för att ta en autorickshaw till college från busshållplatsen började jag gå med en tung bärbar väska på ryggen. Det hjälpte. Tro mig - promenader hjälper alltid! Det håller inte bara din kropp frisk utan ökar också din uthållighet. Även en lätt promenad varje dag gör din kropp friskare.

Sedan började jag inkludera socker i min kost men i mycket måttliga mängder. Vid den här tiden hade jag tappat cirka 3-4 kg. Jag var nöjd med min kropp men den riktiga saken började när viktminskningen blev långsam. Din kropp är väldigt smart. Den anpassar sig till alla typer av miljöer du ger den. Under de första veckorna kommer viktminskningen att vara snabb men i slutet är den tuffast eftersom den inte bara är långsam utan dina gamla metoder slutar fungera!

Så nu började jag äta mycket oftare. Tidigare hade jag tre strikta måltider om dagen, men nu hade jag 6–7 små. Det hjälpte mig inte bara att öka min ämnesomsättning utan också snabbare på viktminskningen när kroppen började bränna energi från maten jag åt, men det gjorde mig också mindre hungrig och höll mig fylligare länge. Små måltider är bra för viktminskning. Men nyckeln till viktminskning är aldrig mat eller ens träning - det är vatten. Och det är så jag tappade den envisa vikten!

Varje dag drack jag 4–6 liter vatten när jag var i Kerala, som är en av de hetaste platserna i landet! Nu eftersom jag är hemma (Punjab) har vattenförbrukningen minskat och så har vattenfett börjat komma tillbaka, men åtminstone är jag glad i kroppen jag har format hittills!

Så här är "EFTER" -foton -

du kan se den mejslade käftlinjen och märka att det knubbiga kindfettet är borta !!

Inte bara mina kläder för fyra månader sedan, utan även mina skolkläder för sju år sedan - passar mig! Sammantaget mår jag bra utifrån. Jag är mer energisk och jag är mindre hungrig.

Nu är jag - 61 kg vid 5′6 ″ och jag har fortfarande 2-3 kg mer att tappa för att uppnå det jag vill.

Innan det nya året börjar - Jag har gjort en resolution att fortsätta äta hälsosamt och behålla det jag har format med så mycket svårt! Vilket innebär - begränsad, ganska försumbar skräpmat, mycket begränsad socker, och ingen överätning alls.

Men än en gång - vänligen följ inte den diet jag har nämnt utan att rådfråga en professionell. Låt bli! Det kan vara farligt och dödligt för din hälsa och kropp.

Ha ett gott och hälsosamt nytt år framöver! ❤️

PS - Jag är INTE tillbaka på Quora, jag är verkligen glad att jag är en tyst läsare. Ville bara dela denna omvandling! Kanske inspirerar det någon att gå ner i vikt

Lämna en kommentar