Vilka är några av de bästa sätten att börja lära sig fotografering och fotoredigering?

Det här är samma svar som jag gav någon annan men svarar perfekt på din fråga!

Jag lade till lite längst ner.

Jag kommer att berätta vad jag gjorde trots att det var innan internet, vad?

Jag läste massor av böcker om fotografi, det är så mycket lättare nu, bara Google det.

Jag lärde mig så mycket jag kunde, experimenterade och försökte alltid nya tekniker. Eftersom det inte fanns några digitalkameror gjorde jag många resor till labbet eller mitt eget mörkerrum i huset. Jag sökte andra fotoentusiaster, jämförde anteckningar och testade nya saker.

Det första du MÅSTE göra är att lära dig hur man använder kameran, det är inte bara att sätta på den automatiskt och skjuta. Det finns många kontroller tillgängliga att använda i specifika situationer där auto inte fungerar lika bra. Så lär dig alla funktionerna på kameran, läs manualen och om något inte är vettigt, googla det.

Välj sedan ett ämne som du tycker om så att du är mer benägna att lära dig och njuta av det. Säg till exempel att du gillar att skjuta människor, sedan skaffa några vänner och gå ut och skjuta. Experimentera vid olika tider på dagen med olika ljusförhållanden. Prova direkt solljus, skugga, skugga med en ljus vägg som bakgrund, sedan en mörk vägg, förstår du? Experimentera om och om igen tills du är bekväm i varje belysningsscenario.

Sök upp en professionell som kan låta dig hänga och se vad han eller hon gör, försök igen hitta någon som skjuter det som intresserar dig. Erbjud dig att städa eller arbeta gratis så att du kan lära dig.

Då kommer du att upptäcka belysning, nästa steg (och mer pengar)

Sammantaget får du ut vad du lägger in, så om du inte aktivt bedriver utbildning och erfarenhet, förvänta dig inte att ta bra bilder.

När det gäller redigering / retuschering finns det tusentals online-handledning. Börja med grunderna och arbeta dig uppåt. Adobe erbjuder Photoshop / Lightroom combo för $ 10 per månad. Börja där!

Lycka!

Lämna en kommentar