Vilka är några av dina mest inspirerande fotografer eller fotoprojekt? Var vänder du dig till för fotograferinginspiration?

Jag brukade göra allmän fotografering som bröllop, födelsedagar, porträtt etc. Jag tog mig ganska mycket ur allt detta när jag gick i pension. Men jag ville ändå göra någon typ av fotografering utan att behöva ta itu med människor (kunder). Jag vände mig därför till min egen indianska Taino-indiska kultur. Jag undersökte det arbete som utförts på denna stam och jag kunde bara hitta en handfull bilder, kanske tre, och de berodde inte på rättvisa. Jag bestämde mig för att skapa en fotografinisch om Taino-kulturen och började den redan 2004. Från och med idag verkar det som om jag är den enda som fortfarande gör det.

Beviljas, det finns människor som kallar sig Taino-fotografer. Vad de gör är att skapa bilder baserade på hieroglyfer och Taino-demonstrationer vid offentliga evenemang etc. Och det är bra, de bidrar till kulturen. Jag å andra sidan rekryterar modeller och vi går djupt in i djunglerna och floderna för att skapa konstnärliga bilder som ger kulturen stor stolthet. Jag jobbar bara under sommarmånaderna, så om en modell vill göra en T / F med mig måste de ange ett datum under dessa månader.

Jag inser helt varför ingen annan gör det förutom mig själv. Det är extremt svårt att arbeta eftersom det är svårt att komma in i djungelområdena. Jag och många modeller har snubblat, fallit, rullat och i allmänhet skadat oss själva genom att göra detta arbete. Dessutom finns rekvisita som måste tillverkas och transporteras. Stenyxor, bågar och pilar, inhemska smycken, spjut etc. Det är inte lätt och några har försökt men har omedelbart gett upp när de insåg vad som egentligen var involverat. Det jag gör kan inte replikeras i en (luftkonditionerad) studio.

Ta en titt på min avatar ovan och bilden bifogad för ett litet urval av vad jag gör. Avataren ser enkel ut men det var inte ett studioskott. Den faktiska bilden gjordes i djungeln och modellen hukade på en sten mitt i en flod. Hela bilden är superfin och en av mina favoriter. Den bifogade bilden sköts i en grotta som var mycket svår att komma till.

Tainokulturen är min inspiration för detta pågående projekt. Jag får inte göra det mycket men sommarskotten ger mig tillräckligt för att klara mig fram till nästa år. -Koa-

Lämna en kommentar