Vilka är några exempel på romersk-katolska äktenskapslöften?

De två variationerna av romersk-katolska bröllopslöften (Trouwbelofte) som gjorts i Nederländerna med bokstavlig engelsk översättning:

1. Holländsk version:

Pastor: Tillsammans vill ni ingå äktenskapsfördraget. Får jag då be dig att skaka hand och tala dina äktenskapslöften här i denna gemenskap framför familj och vänner, för kyrkan och för Gud?

Pastor: ......, kommer du att acceptera ....... som din fru och lovar att förbli trogen mot henne i goda och dåliga dagar, i fattigdom och rikedom, i sjukdom och hälsa? Vill du älska och uppskatta henne alla dagar i ditt liv?

Make: Ja jag vill det.

Pastor: ......., kommer du att acceptera ....... som din man och lovar att förbli trogen mot honom i goda och dåliga dagar, i fattigdom och rikedom, i sjukdom och hälsa? Vill du älska och uppskatta honom alla livets dagar?

Fru: Ja jag vill det.

Pastor: Från och med nu kommer församlingen att betrakta dig som man och hustru. Må Herren bekräfta och välsigna ditt äktenskap. Vad Gud har anslutit kommer människan inte att skilja.

1. engelsk översättning:

Pastor: Tillsammans vill ni ingå äktenskapsfördraget. Får jag be er att ge varandra rätt hand och att uttrycka ert bröllopslopp här i denna gemenskap inför familj och vänner, inför kyrkan och inför Gud?

Pastor: ......., vill du acceptera ....... som din man och lovar du att vara trogen mot honom i goda och dåliga dagar, i fattigdom och rikedom, i sjukdom och hälsa? Vill du älska och uppskatta honom alla dagar i ditt liv?

Fru: Ja jag vill det.

Pastor: ......., vill du ....... acceptera som din fru och lova att vara trogen mot henne i goda och dåliga dagar, i fattigdom och rikedom, i sjukdom och hälsa? Vill du älska och uppskatta henne hela livet i ditt liv?

Man: Ja jag vill det.

Pastor: Från och med nu kommer kyrkosamhället att betrakta dig som man och hustru. Må Herren bekräfta och välsigna ditt äktenskap. Det som Gud har anslutit kommer inte att separeras av människan.

2. Holländsk version:

Pastor: Tillsammans vill ni ingå äktenskapsfördraget. Får jag då be dig att skaka hand och tala dina äktenskapslöften här i denna gemenskap framför familj och vänner, för kyrkan och för Gud?

Fru: ......., jag accepterar dig som min man och jag lovar att vara trogen mot dig i goda och dåliga dagar, i fattigdom och rikedom, i sjukdom och hälsa. Jag vill älska och uppskatta dig alla dagar i mitt liv.

Make: ......, jag accepterar dig som min fru och jag lovar att förbli trogen mot dig i goda och dåliga dagar, i fattigdom och rikedom, i sjukdom och hälsa. Jag vill älska och uppskatta dig alla dagar i mitt liv.

Pastor: Från och med nu kommer församlingen att betrakta dig som man och hustru. Må Herren bekräfta och välsigna ditt äktenskap. Vad Gud har anslutit kommer människan inte att skilja.

2. engelsk översättning:

Pastor: Tillsammans vill ni ingå äktenskapsfördraget. Får jag be er att ge varandra rätt hand och att uttrycka ert bröllopslopp här i denna gemenskap inför familj och vänner, inför kyrkan och inför Gud?

Fru ......., jag accepterar dig som min man och jag lovar att förbli sant i goda och dåliga dagar, i fattigdom och rikedom, i sjukdom och hälsa. Jag vill älska och uppskatta dig alla dagar i mitt liv.

Man ......, jag accepterar dig som min fru och jag lovar att förbli sant i goda och dåliga dagar, i fattigdom och rikedom, i sjukdom och hälsa. Jag vill älska och uppskatta dig alla dagar i mitt liv.

Pastor: Från och med nu kommer kyrkosamhället att betrakta dig som man och hustru. Må Herren bekräfta och välsigna ditt äktenskap. Det som Gud har anslutit kommer inte att separeras av människor.

Lämna en kommentar