Vilka är några viktiga verktyg (programvara eller hårdvara) för en fotograf som just har börjat?

Bra fotograferingsutrustning och färdigheterna att använda den här utrustningen för att uppnå maximal kapacitet är uppenbarligen avgörande.

Det finns några ganska omfattande svar på den här frågan redan så jag berör bara ett stort hinder på datorns bearbetningssida av ekvationen.

Så här går. Tänk på att detta är för PC om du planerar att bearbeta och exportera råfoton för utskrift. Vissa krav kan skilja sig åt för Mac.

  1. Du behöver en dator med minst 8 GB eller RAM och helst 16 GB om du använder Photoshop för att bearbeta råfiler i 10-bitars färg (jag använder 8 GB och har varit bra hittills)
  2. Du måste prenumerera på eller köpa programvara som kan bearbeta och exportera 10-bitars färgfiler. Jag har Adode CC-sviten så att jag kan använda Photoshop som kan bearbeta och exportera 10-bitars färgbilder (du kan också bearbeta i Lightroom men måste exportera till Photoshop för 10-bitars färg eftersom Lightroom endast stöder 8-bitars färg)
  3. För att din dator ska kunna bearbeta 10-bitars färgbilder, behöver du ett grafikkort (GPU) som stöder 10-bitars färg om det inte redan har en (min integrerade GPU stödde bara 8 bitar, men jag kunde lägga till en ganska billigt 10-bitars AMD-arbetsstation GPU)
  4. Om du fotograferar rå och vill skriva ut, behöver du en färgkalibrerad bildskärm i Adobe RGB-utrymmet tillsammans med ett färgkalibreringsverktyg (jag följde med en BenQ 24.1 tums fotografisk bildskärm och en SpyderX Pro-färgmätare)
  5. Slutligen, om du vill skriva ut hemifrån, kommer du att vilja investera i en högkvalitativ fotoskrivare med brett spektrum (jag följde med Epson Expression XP-15000 baserat på kvalitet jämfört med pris men Canon gör också bra mitten till höga fotoskrivare )

Allt detta innebär en brant inlärningskurva och betydande utgifter. Jag började med en begagnad speldator som hade en solid state-enhet och en traditionell snurrande hårddisk för lagring. Jag köpte den billigaste GPU som använde ström från min dators befintliga grafikkortsplats så att jag inte skulle behöva uppgradera datorns strömförsörjning.

Jag shoppade och tittade på och väntade på att XP-15000 skulle säljas och fick den för $ 100 mindre än listpriset på $ 350. Jag fick också SpyderX Pro i en Amazon-flashavtal om mitt minne tjänar mig korrekt. Det är också möjligt att du kan hitta en dyrbar generation kolorimeter till ett bra pris.

Det tuffaste beslutet för mig var monitorn. Jag gör det bara som en hobby, så jag hade inte budgeten att spendera tusentals dollar på en avancerad bildskärm. Jag hade inte ens budgeten för en 27-tums Adobe RGB UHD / QHD BenQ-skärm som så många fotografer rekommenderar. Så jag gick med den mer budgetvänliga 24.1 tums Adobe RGB-skärmen.

Jag inser att jag kastar mycket information åt dig, så försök att inte bli överväldigad. Försök att se denna process mer som ett maraton än en sprint. Ta din tid. Gör din forskning. Samla kunskap och utrustning lite åt gången. Så småningom KOMMER DU dit!

Lämna en kommentar