Vilka är nycklarna till att ge en fantastisk skål vid ett bröllop?

Under mina bröllopsupplevelser har jag lärt mig ett antal saker - många av dem genom försök och fel - som har hjälpt mig att gå mot självförtroende samtidigt som jag ger en skål. Visserligen bygger många av dessa tips på personliga preferenser.

Fem saker att undvika:

 1. Tala när det inte är lämpligt. ”Jag träffade Jessica i tre år på gymnasiet och hon var en fantastisk del av mitt liv. Sedan träffade hon sin framtidsbrudgum, Jerry, när vi gick till olika högskolor. ” Besvärlig. Ofta vid sammankomster öppnas rostat bröd upp till rummet. Var känslig för inställningen och låt de närmaste folket som firas tala först. Vid bröllop betyder det vanligtvis att bröllopsfesten och familjen ska tala först och om det finns tid kan andra gå framåt. Bara för att du är närvarande betyder inte att du måste prata.
 2. "Leds att tala." "Jag tänkte inte tala ikväll men ..." Om du inte planerade att prata innan evenemanget och otroligt efter några drinkar du "känner dig ledd till", borde du förmodligen inte.
 3. Grupper. Flicka 1: "Jag bodde hos Jessica i tre år." Flicka 2: "Jag också." Flicka 1: "Vi hade mycket kul." Flicka 2: "Ja, vi hade några fantastiska tider!" Vi har alla sett grupperna av tjejer som spelar varm potatis med mikrofonen och det är ofta distraherande och ett dåligt sätt att täcka nervositet. Om ett fåtal personer har delat upplevelser med den som skålas bör de överväga att välja en person för att tala på gruppens vägnar.
 4. Inga inre skämt, sportanalogier eller standup-rutiner.“Jessica, kommer du ihåg den tiden i Destin ?? Jag hoppas att du inte gör det efter att du är gift !! ” Ja, Jessica kanske minns den tiden. Men alla andra i rummet har ingen aning om vad ni pratar om och nu har de slutat lyssna. I skålar och hyllningar påminner författarna människor att se till att alla kommer att kunna förstå och uppskatta eventuella berättelser. ”Jerry, att gifta sig är som fjärde kvartalet av SEC-mästerskapet.” Efter en rad som denna kryper alla omedelbart. Ska han jämföra Jerrys brud med Cam Newton? Nej. Det finns lättnad eftersom han bara jämför henne med en trofé istället. Och det är fortfarande hemskt. En skål är inte en tid att göra en stand up-komedyrutin eller avsiktligt förlöjligande någon. Fokus bör vara på personen som rostas, inte du.
 5. Listor med mer än tre saker. ”Jerry, det finns femton saker du borde veta om att bo med Jessica. Först ... ”Tre saker är tillräckliga om du ska gå den här klassiska bröllopsrutten. Om du har mer finns det alltid e-post.

Fem saker att komma ihåg:

 1. Var förberedd. Om du är medlem i bröllopsfesten eller är en av de närmaste vännerna till den som firas, bör du vara redo att tala. Tänk på det innan hand, gör några anteckningar, håll dem i fickan och dra ut dem om du tänker tom medan du ger skålen.
 2. Var kortfattad. En bra skål bör vara kortfattad och till sak. Toasts and Tributes sammanfattar detta väl när författarna skriver att en toast inte behöver vara episk i längd, för "vanligtvis är några väl genomtänkta ord mer effektiva än en utökad hyllning skulle vara."
 3. Tror du att du gråter? Du kommer. Om du tror att du förmodligen kommer att gråta medan du pratar när du förbereder dig kommer du förmodligen att göra det. Och det är okej. Pausa, ta så mycket tid du behöver och fortsätt. Det finns inget behov av att ständigt be om ursäkt för det.
 4. Farmor test. "Och Jerry, den första gången vi rökt ogräs var ..." Om du inte tror att den person som firas skulle uppskatta orden eller anekdoten som du delar om att bli hörd av sin mormor, borde du förmodligen inte erbjuda dem offentligt. Detta test är ett av de enklaste sätten att avgöra om det du planerar att säga är lämpligt.
 5. Formeln. Det finns en formel som jag ofta har använt när jag har varit osäker på hur jag ska ordna mina tankar. Det är faktiskt en formel som härrör från att skriva Collect Prayers. Det fungerar dock bra för rostat bröd:

  Du- Först bör toasten riktas specifikt mot personen / personerna i rummet som firas.
  Vem- Prata här kort om ditt förhållande till personen, deras karaktär och möjligen inkludera en kort anekdot.
  Do - Med tanke på tillfället, vad hoppas du att personen gör i framtiden? Ha ett framgångsrikt äktenskap, en smidig arbetsövergång eller vad?
  Förläng ditt glas.

Exempelvis:
Du - Jerry och Jessica,
Vem - Jag har haft mycket att se din relation växa under vår tid på college. Från ditt första datum till nu har jag sett hur ni bryr er om varandra och andra så bra. Jag kommer aldrig att glömma den tid jag var sjuk under tentor och ni båda besökte mig, tog med mig mat och hjälpte till att plocka upp mina arbetspaket åt mig. Ni hjälpte mig att komma igenom en grov lapp och för det är jag alltid tacksam.
Do - Jag hoppas att denna omsorg för andra fortsätter när du växer närmare varandra i äktenskapet, och att din omsorg och kärlek till varandra skulle växa lika bra som du blir gammal.
Förläng ditt glas.

Och slutligen, kom ihåg att det inte finns något sådant som en perfekt skål!

Lämna en kommentar