Vilka budgetlinser rekommenderas för en Nikon D5000? Helst för nattfotografering, även street.

Tack för A2A och så kommer jag att försöka vara till hjälp. Mitt sätt att arbeta runt dessa saker är att börja med 50 mm Prime och bara se vad som händer och eftersom jag är Canon-ägare från Australien behöver jag inte oroa mig för den andra ändringen. Ledsen eftersom det var ett svagt försök till humor där. Ja, jag gör lite nattfotografering med naturlig belysning och ingen blixt, så det här fungerar bra med 50 mm och ja det ger en smal "bredd" på fältet ibland bra hela tiden faktiskt men det kan tyckas vara för smalt för ditt ändamål och även om 35 mm Prime kommer att få fler saker i din "ram" kommer det inte alltid att vara lika hög kvalitet som vad 50 mm kan göra. Så då kommer du upp ISO och det kommer att bero på den enskilda kameran och den individuella situationen hur högt du kan vrida den innan det fruktade “Bullret” tar över.

Nattbilder kräver vanligtvis ett stativ så att du kan göra lätta spår från bilbelysning och allt sådant och inte få den fruktade kameraskakan. Så för att svara på din fråga skulle jag börja som jag alltid gör med att använda 50 mm och arbeta därifrån efter vad du behöver Men 50 mm är verkligen bäst att ta tag i ljuset med en smalare fältbredd så om det fungerar då men allt är lite försök och fel och beroende på scenen framför dig.

Lämna en kommentar