Vilka fotografier visar bäst reglerna för komposition?

Alla kommer att ha sina egna åsikter om detta, så ta allas råd, inklusive min, med ett saltkorn. En av reglerna om komposition är att det ibland leder till bästa resultat att bryta mot reglerna! Men låt oss ta itu med typiska regler för nu.

Regel av tredjedelar. Det här är det största, och det fungerar ganska bra. Om det används bra hjälper det fotot att känna sig mer balanserat och intressant. Eftersom jag inte vill leta efter internet för att hitta exempel drar jag från mitt eget arbete, men det betyder inte att jag är mästaren på det. När jag letade efter ett bra "tredjedelsexempel" insåg jag faktiskt hur sällan jag använder det! Hur som helst, ta en titt:

Hans ansikte är ungefär 1/3 av vägen in i ramen horisontellt och också vertikalt. Hans bakre hand är ungefär på den nedre horisontella linjen, och den främre handen är i linje med den andra vertikala linjen. Är du helt förvirrad? LOL.

Personligen tycker jag om att jag har en mittkomposition. Det är lite missnöjt i konstvärlden, men jag känner att om det ser bra ut och det fungerar, gå med det! Exempel:

Jag tycker att det här fungerar bäst när sidorna är balanserade men inte perfekt symmetriska.

Att använda en Fibonacci-spiral är en av mina favoritkompositionsmetoder. De ser ut så här:

De ses mycket i naturen; skal, bildning av löv på träd, etc, och formen sägs också vara en av de mest behagliga sakerna för det mänskliga ögat. Jag tror verkligen det!

Här är mitt personliga exempel på att använda spiralen för att komponera en bild:

Spiralen börjar i det nedre vänstra hörnet, följer höger trädstam och gren, cirklar runt efter fåglarna, spiraler in i kronan och hamnar precis på hennes ansikte. Det är inte praktiskt för varje foto, men när det fungerar tror jag att det lägger till ett extra intresse!

Nu är här några exempel på att bryta mot dessa regler. Den här gången ritar jag från en fotograf vars arbete jag känner väl, och han tenderar att komponera på ovanliga sätt, men de fungerar fortfarande. Var medveten om att hans webbplats är NSFW om du vill utforska mer. Egentligen är inte heller mitt! Vi använder båda nakna. Hur som helst, ta en titt på dessa från fotografen Geoffrey Ashley / Unsinn Image:

Hoppas något där inne hjälpte!

Lämna en kommentar