Vilka inställningar behöver jag ange på min Canon EOS Rebel T3 för att ge mig kreativa bilder?

Först och främst skapas "kreativa foton" i ditt huvud, inte med "inställningar"

Sätt din kamera i P-läge (Program) och gå och ta några hundra bilder av saker som du tycker ser kreativa ut. I programläge kan du ändra bländare eller slutartid utan att ändra exponeringen. Prova olika bländare och slutartider och se hur fotot förändras.

GÖR ANMÄRKNINGAR OM VAD DU GÖR. (Jag antar att du kommer att använda en lins).

Titta sedan igenom dem och se vad som fungerar och vad som inte gör, vad du gillar eller vad du tycker är annorlunda.

Arbeta sedan med att få fler av dem - men bättre versioner hela tiden. Ju mer du skjuter desto bättre ska du bli.

Läs så mycket du kan om modern fotografering och hur du får de specialeffekter som du fortsätter att se.

Lär dig hur bländare, slutartid, I SO och linsen påverkar dina foton.

Det finns många artiklar på nätet eller tidskrifter som informationen är tillgänglig från. Personligen skulle jag undvika att betala för en kurs, men det är bara jag.

Men tillbaka till frågan:

Ingen kan berätta för dig vilka inställningar du ska använda på ett visst foto utan att verkligen vara där och också veta vad motivet är, vad ljuset är, vilka linser och / eller tillbehör du har, ett stativ, en slutare, någon belysning som blinkar eller modifierare etc. som kan behövas.

Ställ frågor om Quora som

"Hur får jag mjuka fokusbakgrunder i mina porträtt?"

"Hur ramar jag in ett landskap?"

Det finns inga enkla svar på att vara kreativ, men en sak jag vet är att det inte är inställningarna på kameran ... de är bara en del av processen ... Men förhoppningsvis om du tar massor av bilder kommer du att börja förstå vad de gör och när och varför använda dem.

En sista sak IGNORE artiklar som säger att du ska använda MANUAL- eller M-läge, som bara behöver användas av specifika skäl som är ganska sällsynta!

Lycka till

Lämna en kommentar