Vilka livslektioner lär fotografering?

  • Tålamod: Det finns mycket att lära sig i fotografi och i livet i allmänhet. Det bästa sättet att närma sig båda är som att äta en elefant; en bit åt gången med tillräckligt med tid för att smälta den första måltiden innan du försöker med en annan. Ofta handlar det perfekta fotot bara om att vänta på rätt ljus eller åtgärd och ingen mängd rusning hjälper.
  • Uthållighet: Jag har återvänt till samma plats gång på gång för att äntligen få den önskade bilden. Ofta kan uthållighet ge bättre resultat än att ha den bästa utrustningen. Jag startade ett företag i Kalifornien som kämpade i flera år och knappt förblev vid liv. Många gånger funderade jag på att lägga den och gå tillbaka till jobbet för andra. Efter sex år viks några av mina konkurrenter och jag var fortfarande kvar för att plocka upp den nya affären. När vinsten ökade expanderade vi tills vi täckte hela södra Kaliforniens marknad och kom till ett stort nationellt företag som gjorde ett erbjudande som jag inte vägrade. Idag är det företaget det största i sitt slag i världen. Om jag inte tidigare hade lärt mig uthållighet och tålamod av fotografering, har jag kanske aldrig smakat frukten av ekonomisk framgång.
  • Beredskap: Den här verkar jag behöva lära mig om och om igen. Att gå ut och skjuta, bara för att upptäcka att ditt kamerabatteri är hemma i laddaren kan vara en ödmjuk och frustrerande upplevelse, ungefär som att ta slut på gas i öknen. Att bete sig som en bra scout och vara förberedd gör verkligen livet enklare, och fotografering är en ständig påminnelse om det faktum.
  • Perspektiv: Precis som varje mynt har två sidor, har varje uppvärmd fråga mer än en sida. Fotografering lär oss att allt beror på hur du ser på det. Ett fotoobjekt kan producera tusen olika foton beroende på din synvinkel. Nästa gång du är i ett argument kan du försöka gå runt och titta på det från andra personers perspektiv.
  • Uppfattning: Jag har länge känt att jag ser världen annorlunda som ett resultat av min fotografering. Att hitta skönhet i det vanliga är en gåva som gör livet uthärdligt när allt går fel. Jag trodde att jag hade ett ganska bra öga för komposition och vad som gjorde ett bra foto, men att förlora halva synet av ett öga och veta att jag kanske inte har det andra mycket längre har gett mig ännu mer uppskattning av vad som ligger framför min kamera. Mitt liv är mycket rikare på grund av fotografering.
  • Passion: Det har föreslagits att jag lägger till detta i listan. Jag måste erkänna att även om jag har behållit en passion för fotografering längre än något annat ämne, är jag rädd för passion. När passionen kommer in genom dörren flyger förnuftet ofta ut genom fönstret. Jag ser fotografering som ett mycket rimligt företag. Kan de blanda? För att gå upp före gryningen på en kall vintermorgon för att fånga en soluppgång, måste jag älska fotografering, annars skulle jag helt enkelt stanna i sängen. Passion är bränslet som håller mig igång när det skulle vara så mycket lättare att sluta.
  • Fulländning: uppnås sällan, om någonsin, men de människor som nöjer sig med "tillräckligt bra" i sitt liv eller i deras fotografering saknar en viktig del av att vara människa. Allt och alla kan förbättras och den passionerade strävan efter perfektion skiljer oss från alla andra djur.

källa

Lämna en kommentar