Vilken är den bästa belysningsinställningen för bröllopsfotografering?

Kort svar, för just nu gör min dotter mig galen.

Använd naturligt ljus närhelst det är möjligt. Du får dina bästa porträtt i naturligt ljus. Plus, verkligen, ute eller inne med MYCKET naturligt ljus kommer du att ha några riktigt fantastiska bakgrunder / vyer / landskap .... du vet vad jag menar.

Om du måste använda blixt ... kära Herre, LÅT DET INTE VAR GUL BELYSNING. Du ställer in dig själv för att misslyckas om det händer. Tack Gud för Photoshop och andra program eftersom vi alltid kan justera vitbalansen senare. Trots att jag försöker justera vitbalansen och det ser ganska bra ut ... nej. Du tittar på bilderna och de kommer aldrig att vara perfekta nog. För gult. Så ... JUSTERA DIN VITBALANS> JUSTERA DIN VITBALANS> JUSTERA DIN VITBALANS.

Om du inte har en blixt på 500 dollar (en som du kan studsa från taket, om den HÄNGER att vara tillräckligt låg) ... och du MÅSTE rikta din blixt mot paret ... för att gråta högt, använd lite mjukar upp kanterna på din blixt. Jag föreslår starkt en Gary Fong Lightsphere ... väl värt $ 50 du kommer att spendera, utan att behöva vagnen runt en hel lastbil full av fotoparaplyer och studiobelysning. Allvarligt ... den här saken fungerar. Du hittar den var som helst ... Adorama har det för, som $ 50. Förmodligen hitta det för mindre. Jag tror att när det kom ut betalade jag $ 60 för mina och jag önskar att jag aldrig hade fått min studiobelysning eftersom jag använde den Lightsphere MYCKET mer än jag någonsin använde studiobelysningen.

Och ja, det fungerar också långa sträckor.

Số 1. Utanför om du kan i naturligt ljus; 2. Inuti i naturligt ljus; 3. Inuti i fluorescerande ljus som är mycket starkt och justerat för vitbalans; och JA, gör alltid fem eller sex skott av varje pose. Mamma och pappa gillar att titta bort på de mest olämpliga stunderna. Dessutom kommer du att vilja se till att minst hälften av bilderna tas med blixt och hälften inte. Du vet aldrig; ibland blir de utan blixt bättre.

Du vet aldrig tills du försöker.

Lämna en kommentar