Vilken är den bästa fotostorleken för Flickr?

Det finns ingen bästa fotostorlek för Flickr (det finns vanligtvis inget "bästa" någonting - det är subjektivt). För närvarande använder jag APS-C-kameror ("halvbild") som gör bilder på 6000x4000 pixlar i full upplösning eller 36 tum på långsidan. Men jag har inga bilder så stora på mina sidor. I allmänhet minskar jag allt med minst hälften, 3000x2000, av den enkla anledningen att full-rez-uppladdningar tar längre tid. Jag använder inte Flickr för lagring utan för visning. Minskningen gör att varje uppladdning är cirka en meg. De går i allmänhet upp i cirka 6 sekunder vardera i genomsnitt över mitt vanliga hem höghastighets wifi (inte säker på hur snabbt men snabbt nog för nu).

Jag har varit proffsmedlem i Flickr i mer än tio år. Jag har i allmänhet varit mer än nöjd. Jag använder Flickr som utställning för mina bilder. Jag är inte där för att sälja eller marknadsföra, jag är bara en vacker bildkille som gillar att dela, mest med vänner och familj. Jag använder inte Flickr precis som "molnbackup", även om 18-tums bilder skulle göra det i nypa om de på något sätt förlorade alla original från sina dubbla spegelbildade externa enheter.

Flickrs övre gräns för filstorlek verkar stratosfärisk, något i gigabyte tror jag, men jag har problem med att linda huvudet runt det eller hur lång tid det tar att ladda upp via en vanlig hushålls höghastighets wifi.

Jag har varit en "pro" -medlem i alla tio år jag har varit på plattformen, så jag har aldrig begränsats av antal eller storlek på filer (alla stillbilder, jag har inget intresse för video).

Om du vill använda Flickr som molnlagring, eftersom SmugMug köpte det, är de kostnadsfria kontona begränsade till 1,000 1,000 bilder eller videor. Jag vet inte om det finns en övre gräns för ppi på ett gratis konto, men även om det finns kommer det att vara mer än generöst, men 16,000 XNUMX filer är inte mycket för lagring. Mitt konto har över XNUMX XNUMX bilder med fler tillagda hela tiden.

Det kostar mig $ 50 USD per år. Fjorton amerikanska cent om dagen. Jag har några problem med att förstå skriken från människor som hade, säg 16,000 XNUMX bilder gratis och nu ombeds att betala. Många tar sin boll och lämnar i en enorm och väldigt högljudd huff. Jag prenumererar också på Adobe Creative Cloud för cirka fyrtio cent per dag. På Evey-dagen ser vi många frågor här om hur man får Photoshop gratis. Du kan inte. Varför kräver alla att allt ska vara gratis hela tiden? Om du har ett jobb kommer du inte att arbeta gratis, eller hur? ¯ _ (ツ) _ / ¯ (Tyvärr, bara ranting.)

Lämna en kommentar