Vilken är den bästa ISO-inställningen för inomhusfotografering?

ISO eller ”International Organization for Standardization” är ett roligt begrepp som är historiskt intressant men som inte säger mycket om något från namnet.

Tänk på att det finns tre pelare för fotografering

Slutartid - som bestämmer hur länge ljus exponeras för den digitala sensorn eller filmen.

Aperture - som bestämmer storleken på kameralinsens öppning och hjälper till att bestämma "skärpedjupet" eller hur tydlig förgrunden och bakgrunden till din bild löser sig

ISO - Ljusar och mörknar i huvudsak din bild. Ju högre ISO-nummer desto ljusare blir bilden. Avvägningen är att med både film och digitala sensorer, ju högre ISO, ökar nivåerna av kornighet och fläckiga färger.

Kombinationen av dessa tre kamerainställningar används för att ta bilder. För avslappnad fotografering är telefoner och konsumentkameror ganska bra för att automatisera att räkna ut de bästa inställningarna.

För att ta itu med din fråga kan jag bara säga att jag försöker använda lägsta möjliga ISO för att uppnå bästa upplösning och minska bruset i ett foto. När jag använder film gillar jag ISO 200. För digital digital fotografering kan jag gå till 400, men sällan gå högre om jag inte försöker uppnå någon effekt. Jag kommer sannolikt att använda en blixt innan jag går mycket högre än ISO 400.

Lämna en kommentar