Vilken är den bästa kameran för nyfotografer? Jag står mellan Canon EOS Rebel t6 DSLR-kamera och Nikon D3400 DSLR-kamera.

Vad är den bästa kameran för en nybörjare. Jag vet ingenting om Nikon och siffrorna betyder inget för mig. Jag har använt Canon i många år och jag känner mig därmed runt alla knappar och rattar på min kamera även i mörkret. Detta gör att fotografera saker mycket lättare eftersom kameran inte kommer i vägen för att få ett skott. Därför skulle jag betygsätta "Användarvänligt" och hur det känns i din hand över alla varumärken eller modeller, men det är bara jag. Jag tittade på en äldre modell Olympus E-420 Jag tror att den var och den hade "Symboler" i menyn istället för ord och jag menar som 80 olika symboler så det skulle aldrig fungera för mig. Så kolla menyfunktionerna och se om du kan lösa saker innan du köper något.

Jag har en Canon rebel t3i och den fungerar bra och jag använder den fortfarande. Huvudattraktionen för den modellen av Rebel var det faktum att den hade en "Dust Delete" -funktion som hjälper till att hålla sensorn dammfri eftersom damm kan bli ett problem på grund av byte av linser i en mindre än ren miljö. Jag tror att några av Up-betyg i Rebel-serien kan ha varit att göra med att spela in video och en annan uppgradering var att få "Trådlös anslutning" till din smarta telefon så att du kan lägga upp på sociala medier snabbare. Tydligen vill vissa människor ha den här funktionen.

Jag använder aldrig ”Flash” så jag kan inte kommentera prestanda för Flash-relaterade saker. Jag rekommenderar starkt en sökare för utomhusarbete eftersom skärmar är hopplösa och de tuggar batterier. Du kan inte räkna ut en rimlig komposition när du inte kan se något på skärmen. Uppenbarligen har Canon och Nikon DSLR-serien alla en sökare men att kunna använda skärmen har extremt begränsad användbarhet. Många av kameralitteratur grejer är fulla av beröm för flera kontaktpunkter som i verkligheten inte är viktigt för mig ändå. Jag gillar att ha kontroll över var kameran fokuserar så att 90% av mina bilder skulle vara med en enda fokuspunkt [Center] vald. Hoppas att detta är till hjälp och alla frågor bara ställer.

Lämna en kommentar