Vilken är den bästa kameran för vanlig användning / vardaglig fotografering?

Personligen älskar jag min Fuji X100t. Jag har provat många andra kompaktkameror så jag kan inte jämföra, men det här är min erfarenhet av Fuji.

Jag har alltid haft Canon SLR-kameror och jag har tagit några fantastiska bilder med dem, men SLR-kameror är så stora att jag bara inte tog det med mig mycket. Det tar att resa, eller på en stor vandring, men jag skulle inte ta det till en fest eller hålla den i min väska runt stan "bara i fall".

Som Stanislav nämner kan en smart telefon ta fantastiska bilder, och det finns massor av fantastiska appar som låter dig redigera och dela dem direkt. Jag har tagit några bra bilder på min telefon, men de är aldrig lika bra som om jag använde en ordentlig kamera och de har inte lika hög upplösning.

Det är därför jag gick för Fuji X100t. Det är tillräckligt litet för att jag tar ut det med mig oftare än jag någonsin gjorde med min Canon. Jag känner mig inte som en kuk som tar den till en bar eller en spelning. Den passar i min jackficka. Och det har WiFi inbyggt så att jag snabbt kan kopiera foton till min telefon eller iPad för att redigera och posta medan jag är ute eller är på resan.

Jag gick nästan för X10, som hade utbytbar lins, men jag bestämde mig för att hålla fast med den fasta linsen för att hålla sakerna enkla och så små som möjligt. Jag behöver inte bestämma vilken lins jag ska ta, eller frestas att packa en annan lins. Jag tar bara kameran och jobbar med det.

Det tar fantastiska bilder. Linsen är skarp och färgerna är fantastiska. Filmsimuleringarna skapar några fina subtila utseende på bilderna.

Det är inte perfekt. Jag tycker att autofokusen är mycket långsammare än Canon och den fasta linsen är ibland begränsande. Jag skulle fortfarande ta ut Canon om jag vet att jag kommer att behöva en lång eller en bred lins. Men det faktum att jag har tagit WAY fler bilder sedan jag köpte Fuji kompenserar för begränsningarna.

Här är några nya foton jag tagit med den

Lämna en kommentar