Vilken är den bästa strategin att använda ett stativ för fotografering på platser där ett stativ inte är tillåtet?

F: Vad är den bästa strategin för att använda ett stativ för fotografering på platser där ett stativ inte är tillåtet?

Flera människor har påpekat det enklaste svaret - förbjudna medel förbjudna. Enligt min erfarenhet är det vanligtvis en säkerhetsfråga; ett stativ utgör en risk för utflykt på trafikerade platser. Ibland likställer en plats ett stativ med en professionell, oavsett om du är det eller inte, och de tillåter inte en proffs att fungera utan att betala en avgift. Som andra har nämnt kan du ibland betala en avgift och komma in med ett stativ när allmänheten inte är på plats.

Jag har haft mycket lycka till med att använda en monopod. Jag älskar att skjuta på museer där fotografering är tillåten, även om de flesta förbjuder användning av blixt. Det beror på att även små jordnötsstrålar på P & S-kameror avger en mätbar mängd UV-ljus, ljuset som bleknar färger. Denna effekt är kumulativ. I ett museum med tiotusentals besökare varje år, alla glatt glider bort (även lysdioderna i telefonkameror avger lite UV) är det som att ta en Rembrandt upp på taket och lämna den i solen i flera år. Vattentortbadet av UV kommer så småningom att blekna färgerna.

Jag bär min monopod nästan varje gång jag går ut. Jag använder en gevärstöd istället för en boll eller pannhuvud. Det är mycket mer flexibelt, så att jag kan växla direkt från vertikal till horisontell till handhållen och tillbaka så snabbt, plus när jag bara vandrar har jag kameran runt halsen, inte på monopoden. På det sättet är det inte alls uppenbart att saken faktiskt är utrustning.

Det händer att jag också använder en käpp när jag inte fotograferar, så min monopod fungerar också som en käpp eller personal. Kanske hjälper min ålder och museivakterna inser inte att jag också använder min “sockerrör” för att tyst stödja min kamera, trots den enorma POLAROID-logotypen. Hittills har jag inte utmanats, så shhhhhhhhhhhh...

Flera människor har också beskrivit något som kostar mindre än en amerikansk dollar, passar i fickan och kan göra hela skillnaden: en "stringpod!" Här är min, gjord med 8 meter fallskärmsladd:

Sedan jag tagit den här bilden har jag ändrat den genom att ta bort knutarna. Det beror på att jag har upptäckt att fallskärmsnodden är tillräckligt tjock för att knutarna är onödiga. Jag använder inte en pinne eller en ögla; Jag går bara på den och drar upp. Jag kan variera höjden var som helst. bara släpp, steg och dra upp. För högt eller lågt? Omedelbart justerad. Jag använde ursprungligen en linje med mindre diameter och den gled under min sko, så jag lade till knutar var sjätte tum nära slutet för att förhindra glidningen, men när jag bytte till fallskärmssladd insåg jag att de var överdrivna och tog ut dem.

Jag har aldrig utmanats med en stringpod och jag kan bära den var som helst och använda den när som helst. Vad jag har hänt är att en vakt vandrar över för att fråga vad det var och hur det fungerade. De är inte lika bra som en stel monopod, precis som en stel monopod inte är lika bra som ett stativ, men "du gör vad som fungerar." Tillsammans med högre ISO-värden och stabilisering i kroppen eller i objektivet kan du få trådskärpa vid lägre slutartider än vad du förväntar dig.

När jag inte använder min draperar jag den bara löst över axlarna så att jag kan gå utan att snubbla eller släpa.

Lämna en kommentar