Vilken är den bästa tiden på dagen att ta bilder?

Händer ner, det är den "gyllene timmen".

Jag dyker ibland upp till stranden två timmar i förväg så att min klient gör sig redo med makeupartisten och frisören, då kommer jag att stå och observera att hålla ett öga på solen när den börjar sjunka. Tidig morgon och solnedgång är den bästa tiden att skjuta.

Några roliga bilder jag tycker om att göra är "siluett" -skott, här är en av mina på mina resor. Färgerna du får när solen stiger eller solnedgången är helt häpnadsväckande.

Jag använder en "Ephemeris Sunset" -app som visar mig de bästa tiderna för att skjuta utomhus. Jag använder den här appen religiöst och rekommenderar den för alla fotografer som seriöst om att få det perfekta gyllene utseendet. Ser ungefär så här ut:

Du vill undvika middagstid till varje pris om du inte har en diffusorinställning till hands. Middagstid ger väldigt smickrande skuggor och blir en smärta i röven vid efterbehandling för att redigera ordentligt.

Här är ett provskott jag sköt, precis innan de vackra guldstrålarna från solen började tappa:

Det här är efter:

Jag använder naturligtvis strålkastare, men min stil består mestadels av naturlig belysning och en ljuskälla. Det är allt. Resultatet är detta:

Här är ett foto som jag tagit av en fitnessmodell, Tamar, i Englewood Beach, FL.

Jag justerade också vitbalansen till anpassad så att jag kan få hennes hud att se mer solbränd ut än den var och lade till att "California Beach" känns.

Jag använde en Canon 5D Mark III med ett 70–200 mm F / 3.5 L-objektiv. Jag står riktigt långt tillbaka när jag gör dessa skott. Ibland mer än 100 meter bort för att lägga till den "3D" -känslan i bilden, eftersom den skapar en bokeh i ryggen som håller motivet mer i fokus.

Lämna en kommentar