Vilken är den bättre kameran för bröllopsfotografering, Nikon D610 eller Fujifilm X-T2?

Tack för A2A.

Jag äger faktiskt både Nikon D610 och Fuji X-T2. Med den stora varningen att jag inte gör bröllopsfotografering professionellt, skulle jag personligen välja min X-T2.

Jag har personligen inte gjort en jämförelse sida vid sida, men jag känner att X-T2 har en betydligt bättre kontinuerlig AF (särskilt ögon- eller ansiktsdetekterings-AF). Det kombinerat med högre bildhastighet för kontinuerligt läge skulle förmodligen ge dig en större chans att fånga några spontana ögonblick under ceremonin / mottagningen. Så mycket som jag hatar spray- och benskytte ... det är omöjligt att förutse mikroreaktioner i ansiktet när ämnena pratar, dansar, kastar buketten etc.

C-AF är också avgörande om du använder X-T2 för video (som kan ta super-samplade 4Kp30 medan D610 bara kan producera 1080p). Så X-T2 vinner också i videokategorin.

D610 kan ha en snabbare AF-läge i teorin, men jag tror att X-T2 inte ligger så långt efter att jag skulle känna mig begränsad. Plus att AF-joysticken på X-T2 är mycket bekvämare att använda än AF-områdesväljaren på D610 och skulle förmodligen ge dig snabbare och mer exakt enkelbilds AF.

Medan på papper den större sensorn på D610 borde ge den en stor fördel för svagt ljus använder X-T2 en sensor / processor som är 5 år mer avancerad och så skillnaden är inte dålig som du kanske fruktar. Ännu viktigare tycker jag att för det mesta, när belysningen blir dålig ... Jag föredrar mycket att använda en dedikerad kamerablixt (eller flera blixtar) för att förbättra belysningen kontra att jag försöker bero på min sensor för att hantera dålig belysning. Nikon-blixtar är fantastiska, men jag har använt ett par trådlösa Nissin-blixtar (de flesta Nikon-blixtar utlöses optiskt och kräver siktlinje) och de fungerar bra (om det är lite dyrt).

Slutligen, som fritidsfotograf, är kompaktiteten och lätta X-T2 ett stort plus.

Om jag gjorde det professionellt (som jag inte är expert på) skulle jag vara säker på att ta med som flera extra batterier ... för två två kroppar, en med en motsvarighet på 2–24 mm (Fuji 70–16 mm F55) och den andra med en ekvivalent på 2.8–70 mm (Fuji 200–50 mm F140) och skulle uppskatta en avsevärd minskning av bulk / vikt.

Jag hoppas att detta hjälper.

Lämna en kommentar