Vilken är din favoritporträttställning inom fotografering?

Så mycket som fotografer vill ha rent autentiska uttryck och gester i porträttfotografering, måste vi förlita oss på poser som i huvudsak är motsatsen till autentiska. Jag har ofta befunnit mig i mode- och porträttbilder när jag behöver skapa en serie autentiska bilder med modeller eller porträttmotiv på kort tid. Jag har destillerat mina favoritposer till vad jag kallar posingklichéer.

Med erfarenhet har jag kunnat rikta mina ämnen med en serie av dessa poser som tar bort trycket från dem när det gäller att tänka på vad de ska göra nästa och får tillbaka till ett lite mer autentiskt uttryck i deras ansikten. Förutom de allvarligaste sessionerna är det ungefär som ett spel och möjliggör en bekväm upplevelse.

Nej, jag skulle förmodligen inte prova dem om jag fotograferade POTUS eller annat allvarligt motiv, men oftare fotograferar jag professionella modeller eller artister av en eller annan typ. Här är några av mina posingklichéer:

  • dra i örat
  • repande axel
  • knackande armbågar (armarna korsar för att knacka mittemot armbågarna) som gungande baby
  • händer på höfterna (gunfighter)
  • håller bukett blommor (kvinnor)
  • gripande bältesspänne (män eller kvinnor)
  • 'Hemmet ensam' ansikte (händer som inramar ansiktet)
  • klappa och skratta (styr modell att klappa ihop händerna medan du skrattar)

Ingen av dessa anvisningar är en hemkörning för alla fotosessioner, men att använda dem i en serie kan producera ett antal bra bilder att välja mellan. Regissering i snabb följd kan också ge en känsla av handling till sessionen. Här är exempel på 'Home Alone', 'Tapping Elbows' och 'Holding Bouquet' i en enda session.

Lämna en kommentar