Vilken bok är bättre för en nybörjare i svartvitt: Ansel Adams trilogi ’The Camera, The Negative, The Print’ eller John P Schaefer’s ’The Ansel Adams Guide: Basic Techniques of photography’?

Personligen gillar jag de tre böckerna du nämnde först. Om du ska använda en storformatskamera, utveckla din egen film och göra dina egna utskrifter, det är fantastiska böcker.

Det enda riktigt bra sättet att göra zonsystemet är att använda en storformatskamera och att utveckla dina negativ.

Jag hade det som förmodligen var ett av de bästa personliga, hemma mörkerrummen i USA när jag bodde i Salt Lake City. Jag gjorde massor av landskaps- / konstfotografering när jag bodde i Utah. Jag började med en Omega D-kamera och när jag kom dit jag hade råd med en bättre kamera så köpte jag Toyo VX125b. Man, vilken jättebra kamera!

Jag bär Toyo VX125b (den fälls ner till en tjocklek på bara sex tum och det är en fullbildskamera, inte en fältkamera), elva filmhållare, skötväska, mer film, tre linser (vidvinkel, standard och tele) , fokusduk, olika filter, en zon VI 1 graders spotmeter, blixtmätare, två luppar, två eller tre slutarkablar, en infällbar linsskärm, en avtryckare självutlösare och massor av andra saker i en liten ryggsäck. Paketet har också hjul på botten och ett utdragbart handtag som en resväska har. Med mitt stora Bogen-stativ bär jag över 50 pund kamerautrustning. När jag blir äldre och har en allvarlig ryggproblem kan jag inte vandra som jag brukade så det är svårare att komma till de vackra avlägsna platserna.

Ruiner - Cisco, Utah cirka 2002

Jag kommer alltid att använda Zonsystemet när jag fotograferar svartvitt. Det är verkligen det enda sättet att skjuta svartvitt korrekt. Jag bearbetar mina negativ med ett Jobo-system med filmtrumman som ser ut som en revolver på en pistol. Det är en dyr installation men bäst.

Jag försökte utveckla film för hand och med flera olika typer av tankar och jag fick alltid repor eller ränder där kemikalierna inte kom till filmen rätt. Det var frustrerande! Men när jag använde Jobo-systemet var jag ansluten! Negativen som kommer ur det är fantastiska. Jag har fortfarande min 4x5 förstorare men jag väljer att skanna mina negativ och sedan skriva ut på det sättet. Sedan jag flyttade till Florida för tio år sedan har jag inte riktigt plats i mitt hem för ett annat mörkt rum och moderna skrivare gör verkligen ett bra jobb.

Här är några av mina svartvita bilder: Jay McMullan - konstfotograf

Lämna en kommentar