Vilken bör jag välja, Nikon D750 eller Fujifilm X100F? Jag är på gatufotografering men någon gång sköt jag slumpmässiga saker som fåglar och landskap.

För gatufotografering skulle jag gynna X100F framför D750. Även om jag inte skulle vara helt nöjd med någon av dem. Och naturligtvis är X100F bra för landskap, men värdelös för fågelskådning. D750 är bra för landskap eller fågelskådning med rätt lins, men det kommer inte att bli samma lins. Så du gillar åtminstone flera linser.

Jag är inte säker på varför detta skulle vara din valda kompromiss. D750-kroppen ensam går runt $ 1,800, mot X100F till $ 1,300. Så du kommer att vara på $ 2,400 - $ 2,800 + på Nikon, beroende på linserna. Och jag gillar bara inte en DSLR för gatufotografering. Det är inte en kvalitetsfråga, det är bara högt, stort, uppmärksamhet. Jag använder en Olympus Pen-F, praktiskt taget osynlig och helt tyst, om jag vill att det ska vara.

Om jag inte för det mesta hade lämnat Canon för Olympus hade jag lämnat Canon för Fujifilm. Om du gillar deras grejer, skaffa en interchangle linsversion. X-Pro 2 kommer att kosta dig lite mindre än D750, det kommer att göra gatufotografering bättre och allt annat lika bra. Eller få en X-Pro 1 om du vill spara lite mynt eller spendera mer på glas. Eller XE-3, som har samma sensor som X-Pro 2, om du är nöjd med EVF på heltid och sparar ännu mer kontant.

Det är mitt råd. Din kamera är alltid det som är bäst för dig, inte mig. När det är en systemkamera är det ett långsiktigt förhållande du funderar på. Jag vill bara få dig att tänka ...

Lämna en kommentar