Vilken DSLR ska jag köpa, en Canon 1300D eller en Nikon D3200, endast för fotografering?

Nikon & Canon gjorde de bästa DSLR-kamerorna på marknaden så att båda märkena har helt rätt.

Jag är en Nikon-kille men faktum är att Canon är lite vanligare och sprids än Nikon (åtminstone i mitt område men jag tror att det är sant över hela världen). Jämförelse mellan Canon och Nikon skulle jag säga att du skulle hitta 55–60% av marknaden (kameror, linser, tillbehör osv.) Är Canon och 40-45% Nikon.

Oftast tycker jag att Canon-produkter är cirka 10% billigare än liknande Nikon-produkter.

OK kan prata om dina val. Generellt ingen stor skillnad mellan båda kamerorna. 1300D är dock nyare har WiFi (D3200 har inte WiFi), men den har 18 megapixlar (D3200 har 24MP), skott 3 fps (D3200 skott 11 fps) och har 9 fokuspunkter (D3200 skott 4 fps).

Nikon D3200 ser bättre ut för mig (och det är det) men om du bryr dig om WiFi mycket och du tyckte att Canon var mycket billigare, gå till det. Annars väljer du bara Nikon D3200.

!! Slutstips: Om människor runt omkring dig (vänner, kollegor osv.) Använder Canon, gå sedan till Canon, om de använder Nikon, gå sedan till Nikon.

Lämna en kommentar