Vilken kamera är bäst för naturfotografering?

Vilken är bäst kamera för vilda djur och natur och regelbunden fotografering? För det första tror jag inte att det finns något “bäst” i fotografi. Det finns komplett och fullständigt skräp men det är sällsynt. Ovanför det finns många nivåer av bra och bättre och till och med "bäst" för ett visst jobb, men jag har tillräckligt med erfarenhet för att tro att jag kan göra i stort sett alla kameror som gör saker som den aldrig var designad för. Den gamla sågen att "den bästa kameran är den du har med dig" är förvånansvärt sant; du kan inte ta några bilder utan en.

Du måste först tänka på vilken prisklass du är bekväm med. Vi vet redan att du vill kunna göra vilda djur och natur och regelbundet skjuta. Min första tanke är superzoom. Många av dessa kameror har bara fantastisk räckvidd, från vidvinkel till bokstavligen "skjut månen." Många är ganska prisvärda eftersom de är allt-i-ett-gör-det-allt-hybrider med små sensorer. Och det finns utmaningen: de är begränsande eftersom små sensorer - lite större än mobiltelefoner - i allmänhet är dåliga i svagt ljus, kan vara mindre skarpa överlag, tenderar att vara bullriga, men jag sköt i åratal med små sensorer och var väldigt glad för att Jag behövde inte släpa runt stora massiva påsar med kit.

Om du vill ha bättre kvalitet, mer förmåga att beskära, skjuta i svagt ljus, skjuta snabba sporter, alla möjliga saker jag inte ens kan tänka på, vill du förmodligen utbytbara linser. Du vill ha antingen en DLSR med ett optiskt sökarsystem med en spegel, eller så vill du ha en MILC, Mirrorless Interchangeable Lens Camera utan spegel och en EVF (Electronic View Finder). Det är vad jag använder idag och jag älskar dem men tillverkarna gör olika typer av ILC: er för valet.

ILC: er begränsas inte av en enda permanent lins. De flesta har större sensorer med bättre prestanda i svagt ljus, mindre brus och mer utrymme för beskärning utan att visa mycket brus. De jag använder har APS-C-sensorer med "halv ram", halva ytan av en fullbild 36x24mm. För det jag gör är jag helt nöjd och ser ingen anledning att gå i full bild. Om jag fortfarande var ett proffs skulle jag kanske, men det är jag inte.

Jag har ett blygsamt urval av linser för mina kroppar och använder satsen för att skjuta absolut vad som helst, vad som helst, men jag har erfarenheten att veta vilken lins jag vill göra vad som helst. Jag började använda zoom för ungefär 30 år sedan och använder dem till i dag, men zoom är teoretiskt begränsande (i motsats till primtal) eftersom de är långsamma (min snabbaste är en f/4.0) och har rykte om att inte vara så skarpa vid alla brännviddar som motsvarande primtal (linser med fast brännvidd).

Så min vän, jag har verkligen inget svar för dig eftersom det inte finns någon som "bäst" har någonting. Om du vet vad du vill och vet hur du får det kan du nöja dig med en telefon, men jag tänker inte ens på telefoner som kameror. Du säger att du vill kunna göra vilda djur och natur och regelbundet skjuta. Det är ett mycket brett spektrum. Min första tanke är fortfarande Superzoom som saknar någon specificitet i din fråga.

Lämna en kommentar