Vilken kamera ska jag köpa Nikon d3400 eller Nikon d5600 eller Canon 80d som min första DSLR-kamera? Jag vill använda den för fotografering som hobby.

För det första kom jag hit för att jag vill köpa min första DSLR-kamera för att ersätta min 18 år gamla kompaktkamera Kodak DX7590 🙂

Här är vad jag upptäckte ..

Canon eller Nikon? Mitt svar skulle vara Nikon, för det första för att eBay har så många tillbehör för det än för Canon, och för det andra, de som använder en Canon professionellt tenderar att behöva lägga bilderna på en dator och redigera färger, ljusstyrka etc, där som Nikon tar fantastiska färgglada bilder, Nikon är vägen att gå ..

Nu börjar nybörjare gå för kameror i 3000-serien, och för närvarande är vi uppe på D3400 och snart D3500, och D3400 är väldigt billigt just nu ...

Personligen skulle jag inte köpa D3400 och D3500 .. Men varför ?, ja, jag är väldigt intresserad av mina datorer och prylar, och jag vill ha fler och fler saker att lura med, och när det gäller dessa kameror vill jag ha en MIKROFONJACK OCH DE HAR INTE NÅGON !!! för att ansluta externa mikrofoner för inspelning som hobby

De inbyggda mikrofonerna är inte bra i alla kameror, eftersom de är för att ta bilder, inte riktigt avsedda för inspelning av filmer, men jag vill ha det ..

Så, de av er som tittar på D3400 eller D3500, borde faktiskt välja en D3300, ni kan antingen köpa begagnad eller renoverad .. Renoverad betyder att elektroniken inuti har ersatts av tillverkaren av en helt ny och levereras med Garanti igen, men höljet och utseendet på kamerans skal på utsidan kan vara gammalt, repat, slitna gummihandtag etc.

Alla kameror har "generellt" en tidsgräns på 100,000 100,000 gånger för användning, varefter kameran kommer att inaktiveras och inte fungerar, det är då det är dags att köpa en ny kamera eller "Renovera" den för att få XNUMX XNUMX gånger användning, men oftast är elektroniska reservdelar inte längre tillgängliga för din modell.

Autofokus Linsmotorer kan också renoveras när de är inaktiverade.

Om du behöver en mikrofon går de flesta ut och köper ett "Rhode" -märke, det är väldigt dyrt, som några $ 100, men kineserna har gjort en billig $ 25-klon av Boya .. BY-MM1 är det mest populära, köp från eBay, eller köp någon Boya-modell och prova dem alla, jag ska köpa några för olika scenarier ..

~

Nikon D5600 är en överlägsen kamera för alla D3000-serier, den kommer också med ett mikrofonuttag .. liksom D7100 / D7200 och D7500, och D600 D610 D700 D750 .. Jag kommer att stanna där eftersom jag inte har råd med något högre som säljs som används ..

Fråga Google: "Har Nikon D ... .. ett mikrofonuttag?" och du får svar först i resultatlistan.

Om du väljer D600 Used, varnas dig! Det är den billigaste begagnade kameran, men vi kommer ihåg att den kom med en oljeplats och dammläckage, där vissa mekaniker läckte olja och foton påverkades. De felaktiga kamerorna hade ett serienummer som börjar med 301, 302 eller lägre, jag vet inte om 303, men jag har hört att problemet 304 är fixat och det fanns påminnelser från Nikon om att den äldre fixades, D610 inte har det här problemet, fixade Nikon problemet i den modellen.

Slutsats:

  • När du köper en begagnad kamera fråga om slutartalet (av 100,000 15,000) 15 85 eller mindre är bra, det är XNUMX% använt, XNUMX% liv kvar
  • D3400 / D3500 eller D5600? Nej, D3300 eller D5600 är den verkliga frågan, båda har mikrofonuttag, D5600 är bättre, men D3300 billigare
  • Att köpa renoverat är ok, se bara till att anspråket är sant, slutartal kan ses i fotoprogram på en dator

Här är en lista över kameror, du kan sortera efter Over All Best, eller Sport, jag kolla båda och se vad min övergripande favorit för sport är. Högre sportramar per sekund är bra för att ta bilder som är i rörelse.

Betyg för kamerasensorer av DxOMark | DxOMark

Lämna en kommentar