Vilken kamera ska jag uppgradera till, Canon 6D Mark II eller 7D Mark II från 60D? Mina fotograferingsintressen är landskap, vilda djur och arv.

Jag "uppgraderade" från Canon 7D. Jag köpte Canon 6D och Canon 80D.

Jag köpte 80D eftersom det i princip är 7D II men lättare. Jag köpte den för vilda djur och sporter. Med telekonverterare kan båda kamerorna fokusera på f / 8 och de är båda väderbeständiga. De har båda magnesiumkroppar. 7D II har 2 kortplatser och 2 processorer för högre bursthastighet och något bättre autofokusspårning. 80D har autofokus för dubbla pixlar för videor som 7D II inte har. 80D har en ledad skärm för självvideo och bilder som 7D II inte har. Du kan skjuta över folkmassorna utan att hoppas att du får skottet.

Med 6D II tappar du din skördefaktor och kan bara använda EF-linser. EF-S-objektiv fungerar inte. För sport är den goda nyheten att 6D II kan fokusera till f / 8 med telekonverterare. Så medan du tappar din skördefaktor kan du få tillbaka den med en telekonverterare. Det här är förmodligen den kamera du vill ha. Funktionerna med svagt ljus stöter helt enkelt på 7D II och dess bildkvalitet kan inte matchas av någon skördefaktorkamera.

Men jag köpte 6D inte 6D II. Det kan inte använda telekonverterare vid f / 8. Det är inte en sportkamera. För det har jag 80D. Jag köpte 6D för dess bildkvalitet i svagt ljus. Tro det eller ej, det är bättre än 6D II. Läs upp. Du kommer bli förvånad. Det är Canons ledare för svagt ljus. Konstigt vet jag.

7D II är en fantastisk kamera. Men 6D II är fullbildad och kan använda telekonverterare till f / 8 så det är bättre ”passform” för den fotografering du vill göra.

Eller så kan du göra vad jag gjorde och köpa två kameror ...)

Lämna en kommentar