Vilken lins är bättre för bröllops-, landskap- och vilda livsfotografering, en 70-200mm eller en 24-70mm?

Det finns inget sätt att du kommer att vara nöjd med alla tre situationer med dessa två objektivlinser. För det vilda livet kommer du att vilja ha 70-200 för tele längden. För bröllop och landskap kan du komma över med brännvidden 24-70 mm för enskilda porträtt och stora grupper, och den breda 24 mm för landskap. Så baserat på att möta två av de tre scenarierna kan du klara dig med 24-70mm, men jag tror inte att du alls skulle vara nöjd med 70-200mm för landskap eller bröllop. Din fråga är lite tvetydig, men kanske är mitt svar det också. Om du vill veta vilken lins jag personligen skulle använda för vart och ett av de tre scenarierna skulle det vara: bröllop: 24-70mm; landskap: 24-70mm och vilda liv: 70-200. Jag har en "so-so" tredjeparts 28-200 mm-lins som uppfyller alla dina tre scenarier. Jag fotograferar främst landskap, och även då tar jag två kameror: en utrustad med en 14 mm snabb prime och den andra med en 17-70 mm zoom och ytterligare 50 mm f1.4 riktigt snabb lins, men förhållandena måste vara perfekta innan jag ' Byt ut en lins i fältet på grund av damm och risken att tappa en av linserna. När jag tar porträtt och / eller bröllop använder jag ett 70 mm prime f 1.8-objektiv, men vid 70 mm är kameran till motivets avstånd ibland riktigt lång och då blir blixtnedslag ett problem. För att helt förvirra dig, skulle den perfekta linsen för alla tre scenarierna vara en 18-135 eller något nära det. Lycka till.

Lämna en kommentar