Vilken Nikon DSLR-kamera kan jämföras med Nikon D90? Jag vill köpa en nyare modell eftersom jag nyligen har haft några problem med min. Jag tar bilder som en hobby, inget professionellt (mestadels landskap, djur, etc.).

Som andra korrekt har noterat är D7xxx-serien efterföljaren till D90. Men jag tror inte att det betyder något för din användning.

Ja, D90 var den bästa kameran för sin tid men det finns verkligen "mindre" (dvs. mindre funktioner än D7xxx-serien) nyare Nikons som kommer att springa cirklar runt den, för mycket mindre än D7xxx-serien.

Någon av D3xxx eller D5xxx gör vad du vill. Förmodligen används D5xxx av flera "Pro" och för ~ $ 400 - $ 600, med kitlins, kan du göra det bra med de motiv du vill fotografera.

Jag har en D60 som jag köpte används när jag först började jobba för mig själv. Efter ungefär 1.5 år var det tvungen att gå tillbaka till Nikon för $ 250 reparationer så jag förstår din position!

För ungefär 3.5 år sedan köpte jag en ny D5300, med kit 18mm-55mm lins och ett 15 $ Hoya cirkulärt polarisationsfilter. Hur har det hållit? Jag har nu legitima 172,000 99.999+ på slutartalet och 172% (inte en överdrift med 150k + på räkningen!) Togs med det kitlinsen och billiga filter. Det betygsätts av Nikon för 200k men det är inte ovanligt att slå 100k på slutartalet. Jag skjuter året runt i temperaturer (F) som sträcker sig från lägre tonåren till över 32. Jag skjuter inte i regn eller snö - hemligheten med att skjuta under 0 grader. F / XNUMX grader C är att hålla det torrt. Autofokusmotorn saktar ner när den kommer i tonåren men kameran har varit skottsäker.

"I en perfekt värld ..." Jag skulle försörja mitt liv med att skjuta landskap men för tillfället skjuter jag webbplatsfoton för bil- / lastbilhandlare. I fullständig ödmjukhet är jag extremt bra på vad jag gör men jag har tagit film, som en hobby, från 1979 till 1996. Vid den tidpunkten ville min arbetsplatsens största kund bli digital och jag ledde att det skulle hända . (Lita på mig, att ha en D90 tillbaka '96 skulle ha varit imponerande!) Jag har skjutit över 7,000 fordon nu, de flesta med D5300. D60 förvaras i bilen dygnet runt som säkerhetskopia.

Jag har använt Photoshop sedan '96 men Lightroom är mycket lättare att använda och gör vad jag vill. (Var noga med att fotografera i Raw-format, för bästa resultat, särskilt för landskap.) Skaffa definitivt ett cirkulärt polariseringsfilter / CPL för alla objektiv / linser du vill använda för landskap. Bry dig inte om att få ett UV-filter. Jag tar nästan aldrig bort min CPL. Det är inte bara viktigt för exteriörfoton utan mycket användbart för interiörfoton.

Hur som helst, du kan verkligen inte gå fel med en D7xxx-serie, men för din användning och sannolikt kortvarig framtida användning kommer alla D3xxx eller D5xxx att vara fantastiska, för mycket mindre pengar. Det är bara inte tillräckligt med skillnad, för en hobby, att spendera extra för den bättre kameran. Sanningen är att en D3xxx-serie och en riktigt bra lins tar dig långt, långt. Spendera dina pengar på bra linser istället för snygga kroppar.

Lämna en kommentar