Vilken nybörjarnivå (låg kostnad) DSLR skulle du köpa för en tonåring som vill fotografera?

Min personliga rekommendation skulle vara att köpa en begagnad kamera. En av de bästa Nikon är den låga och långa avvecklade D40. Jag har en och det är en fantastisk liten kamera. Här är en utmärkt recension här:

@Nikon D40

Det finns andra recensioner online lika glödande.

KEH är en utmärkt källa för begagnad kamerautrustning.

@NIKON D40 6.1 M / P DIGITAL CAMERA BODY

Jag bytte nyligen ut (Aug) min 5-åriga D40 när den fick en oväntad tumla ur min kameraväska. Jag kunde ha "uppgraderat" men valde att gå med en annan D40. D40-kroppen som jag köpte på KEH var i perfekt skick, köpte för 126 $. KEH levereras snabbt och med utmärkt förpackning. Detta är också en bra plats för begagnade linser.

Jag skulle klassificera mig själv som en ivrig amatör och för mig gör den här kameran precis vad jag vill. Har det alla klockor och visselpipor? Nej. Men hittills har jag inte missat att ha dem. Och 6.1 MP är mer än tillräckligt för riktigt stora sprängningar eller grödor. D40 är en utmärkt kamera att lära sig digital fotografering och en att växa med. De flesta av de nyare Nikons ser ut och hanterar precis som D40 så att kameran inte kommer att se ut eller känna sig "gammal". Kameran är bara ett verktyg. Det är fotografen som ser bilden ... ljuset ... ögonblicket ... och fångar det. Lär dig att använda kameran och tillämpa dina kunskaper om exponering och du kan ta några fina bilder med en D40. Och dessa dagar för inte mycket moolah.

Lämna en kommentar