Vilken sång ska jag sjunga på min systers bröllop?

Jag ser att svaren hittills hänvisar till hindi-låtar. På min skärm ser jag ingen ytterligare information efter din fråga eller ditt namn som skulle ha specificerat att detta kan vara ett hinduiskt bröllop.

Som det är, även om jag är väl insatt i indisk klassisk musik (och till och med täckt av en högskoleprofessor när han upptäckte att jag visste mer om ragor än han), känner jag inte riktigt till några av de populära låtarna. Jag har varit på några hinduiska bröllop, men eftersom bruden och brudgummen tenderar att ha separata ceremonier är jag inte säker på vad som händer på brudens sida av staden.

Men jag har också varit på ett antal bröllop i västerländsk stil och jag känner till några låtar som är populära, liksom några som bara verkar komma in i mixen om det är en familjemedlem som gifter sig.

“Gypsy Love Song” från Franz Lehar Glada änkan - Du behöver ett ganska bra coloratura-sortiment för den här.

"Bröllopssången (det finns kärlek)" av Paul Stookey (av Peter, Paul och Mary) - Du behöver knappt ett intervall alls för den här.

”Widmung (Dedication)”, av Robert Schumann - skriven som en bröllopsgåva till sin brud, Clara Wiek. Låter bra på originaltyska, men det finns bra engelska översättningar där ute. Den här spelas alltid på bröllop - och begravningar - i min familj. Har en underbar "segling in i Great Unknown" kvalitet till den. Du behöver ett bra röstomfång.

... Och för mottagningen efteråt:

Vals nr 15 i a-dur, av Johannes Brahms

"The Time Warp", från Rocky Horror Picture Show. (Jag skämtar inte.)

Hur som helst, mazel tov till det lyckliga paret!

Lämna en kommentar