Vilken tid av serietidningar har ditt favoritkonstverk och, om möjligt, kan du ge ett fotografiskt exempel på det?

Du kommer alltid att se ett utbud av kvalitet från dålig till exceptionell, oavsett vilken era du befinner dig i, även om de tidigaste serierna från moderna standarder inte riktigt håller upp. Du kan inte riktigt hålla det mot dem, tekniken har förbättrats så mycket och varje generation konstnärer får stå på axlarna av dem som kom före.

Med det sagt blir konsten inte successivt bättre med tiden heller, och användningen av digitala fusk ersätter ofta den faktiska skickligheten vid ritning. Du kommer att se bilder som dras av internet och spåras till exempel för byggnader eller möbler eller fordon så att du ser samma exakta bil tre gånger i en bild, och den ser bara lat ut. Det är en tidsbesparande åtgärd för att möta hårda tidsfrister, och jag är säker på att om konstnären satte sig ner med hela tiden i världen kunde de producera riktig kvalitet, men de digitala genvägarna har blivit riktigt märkbara.

Min personliga favorittida rann antagligen mellan slutet av 80-talet och slutet av 90-talet eller omkring. Några av de saker jag inte gillade. Jag brydde mig aldrig om det där allas uniform plötsligt måste ha 30 påsar fastspända över hela kroppen. Ett exempel på konstverk som jag tyckte om skulle vara några av de böcker Butch Guice arbetade med då. Han ritade några av Batmans familjeböcker som Nightwing och Birds of Prey om jag minns rätt, och ett par år på Crossgen.

Här är pennorna från en sida av Crossgens ”Ruse” från Guice.

Jag njöt av Jim Lees körning på Xmen från då.

Här är en annan som jag minns gillade från omkring den tiden. Du började se mer av den digitala färgen runt då, vilket för mig då var nytt och intressant.

Det är den typen av saker som jag gillade i serier. Idealiserad, men inte löjligt över muskulösa hjältar, feminina hjältinnor, uttrycksfulla ansikten. Dynamiska kompositioner i action.

Jag känner att skrivningen var bättre i genomsnitt också på den tiden. Så det var typ av serietidningar för mig. Konststilen hade övergått från 60- och 70-talet till något jag gillade mer, och skrivandet på böckerna jag köpte var roligt. Med undantag för några senare juveler som Bill Willinghams "Fables" -serien har jag inte haft så mycket kul med serier under det senaste decenniet.

Lämna en kommentar