Vilken typ av kamera behöver jag för att sälja fotografier och var kan jag göra utskrifter? Använder människor fortfarande riktiga filmer?

Oavsett vilken kamera du har tillgänglig. Spara pengarna och skapa din egen utskriftsoperation. Folk betalar mer om du gjorde allt från att ladda filmen för att skapa trycket. Googles specialutskrift av foton för allt där utrustningen kostar uppväger potentiell vinst. Alla större stadsområden kommer att erbjuda minst ett labb och flera digitala skrivare.

När det gäller film tjänar jag mer pengar på film än digital. Jag skjuter svartvitt film nästan uteslutande. Jag skjuter i stort format. På min lokala marknad kan jag sälja en inramad, påsad och ombordstängd 11x14 digitaltryck för 70 dollar eller så. Gelatinsilver mörktryck är 125 till 150. Båda medför materialkostnader. Båda tar tid. Sarkroom-tiden är mer imponerande för kunden än Photoshop-tiden och får en högre premie. Skrivare som kan göra större än 13x19 är utmanande. Jag kan göra upp till 20x24-utskrifter ganska enkelt, 30x36 är inte uteslutet. Stora tryck från storfilm säljer bra till folket med pengar att spendera.

Sedan finns det redskap. Mer än en spelning jag har fått, den andra killen hade mycket mer pengar i redskap än jag. Fullbild digital, massor av linser. Snygga digitala whatzits. Första gången du ställer in en 4x5 eller ännu bättre, en 8x10 monorail och låter kunden titta på det slipade glaset med linsen öppen och fokuserad så säljs kunden. Kameran ser imponerande ut. Linsen ser cool ut. De tillgängliga rörelserna är imponerande, även om kunden inte förstår scheimpflug. För kostnaden för den senaste DSLR-kroppen på toppen kan jag få två eller tre kameror, 5 linser och i stort sett allt annat jag behöver, med pengar till film, papper och kemikalier kvar. Viktigast är att marknaden inte är mättad. Det finns inget automatiskt läge eller ens programläge. Det blir en bar för vissa människor.

Lär dig att göra våtplatta kollodion, och du har förmodligen en hälsosam lokal nischmarknad.

Kvalitetsargumentet mellan digitalt och film fortsätter för alltid. Showmanship-aspekten och filmens alkemiska mysterium säljer.

Lämna en kommentar