Vilken typ av kameralins använder professionella fotografer?Artboard

Devin,

De flesta människor som blir professionella fotografer och alla som blir framgångsrika professionella fotografer har bemästrat fotograferingshantverket och många av dem har åtagit sig en specialitet som porträtt, konst, reklam osv. På detta sätt har de samlat en uppsättning utrustning inklusive kameror, linser och annan nödvändig utrustning. Uppriktigt sagt, jag vet inte om eller har hört talas om en professionell som börjar en professionell strävan med en enda lins. För mig skulle det likna en bilmekaniker som arbetar på en bil med tillgång till endast en 12 mm skiftnyckel. Olika projekt har olika krav även inom en enda genre. Till exempel, om jag bara gjorde porträttarbete skulle jag definitivt ha 50mm, 85mm, 105mm och kanske 135mm, 70–200mm och 35mm eftersom det är de linser som porträttfotografer använder mest i biz.

Jag skjuter en mängd olika projekt men för mitt landskapsarbete kommer jag att bära åtminstone en 14–24 mm, en 24–70 mm och en 70–200 mm och ibland en makrolins och en 300 mm om närbilder och vilda djur är inblandade. Så du förstår att dina verktyg alltid är anpassade till dina projekt. Det finns ingen enda lins som kan täcka en professionell fotografering.

Jag tror att om du först blir kompetent med en enda typ eller få typer av fotografering som du vill fotografera professionellt och studerar dessa typer eller genrer, kommer du automatiskt att utveckla dina egna krav och svara på din fråga själv.

Om du strävar efter professionell fotografering är det också sista gången du någonsin ska stava linsen felaktigt. Tro mig, att stava namnen på din utrustning felaktigt är det säkraste sättet att inte få arbete. Lycka till.

Lämna en kommentar