Vilken typ av personlighet brukar fotografer ha?

Från min erfarenhet är de flesta fotografer kreativa och mycket intresserade av världen omkring dem. Det verkar finnas två huvudkategorier när det gäller fotografer; de mer kreativt sinnade och sedan tekniska nördarna. Den första är intresserad av estetik och den andra mer inriktad (kameror och den underbara världen av tillbehör). Vissa fotografer är naturligtvis båda.

De riktigt begåvade fotograferna som jag har träffat är väldigt drivna och något perfektionister när det gäller deras arbete. De är mycket självkritiska och försöker alltid förbättra sig själva.

Från att jag själv varit en tidigare konstfotografstudent kan jag verkligen hålla med om att vi tenderar att "gömma oss bakom kameran". Jag är faktiskt ganska blyg men jag har fotograferat mycket stora grupper av människor (skolor, gymnasium etc.) i mitt kommersiella jobb och jag har inget emot att få uppmärksamheten från publiken när jag har en kamera.

Fotografer tenderar att välja en viss genre eller kanske en kombination av några olika. Till exempel har porträttfotografer ett verkligt intresse för andra människor, naturfotografer älskar naturen etc. Så det kan finnas en verklig mångfald i intresse, som många andra arbetsområden.

Jag och mina andra konstfotografstudenter var både känsliga, filosofiska och introverta. Vi var också människor som var starkt påverkade av våra sinnen och som använde kameran för att uttrycka oss / våra tankar om världen.

Lämna en kommentar